PUBLICITAT
MUSEUS I COL.LECCIONS INTERESSANTS D'EUROPA
INFORMACIÓ DESTACADA
       
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquest apartat del portal GIROMUS, no forma part de les comarques gironines, sinó que vol ésser una finestra a altres museus i col·leccions que puguin ésser d’interès per les persones que visiten GIROMUS, i que la única finalitat és la de donar a conèixer aquestes institucions, donat que els visitant de GIROMUS són en la seva majoria, admiradors i visitants de la riquesa cultural museística en general. Aquest espai està dedicat exclusivament als museus i col.leccions a diferents ciutats del territori europeu.

Aquest apartat està obert a totes aquelles persones o entitats que creguin convenient donar a conèixer algun museu o col·lecció que pugui ésser d'interès per altres persones.

 
National Archaeological Museum - Athens

El Museu Arqueològic Nacional d'Atenes és el major museu arqueològic a Grècia i un dels museus més importants del món dedicat a l'art grec antic.

Va ser fundat a finals del segle XIX per albergar i protegir les antiguitats de tota Grècia, mostrant així el seu valor històric, cultural i artístic.

 
 
Cultural Historical Museum - Dubrovnik

El Museu Històric Cultural es troba situat en el “Rector’s Palace”, en el nucli de Dubrovnik, entre l’Ajuntament, l’església de Sant Blasius i la catedral.

Molts salons tenen mobles antics per recrear l'atmosfera original de les habitacions. També retrats, armes, monedes, pintures, documents o escuts d'armes, entre altres coses.

 
 
Imperial War Museum - Duxford (UK)

El IWM està situat en la zona on durant la I Guerra Mundial es va construir un aeròdrom. Posteriorment durant la II Guerra Mundial, Duxford fou una base estratègica de la RAF.

L'immens museu exposa vehicles, escenes i sobre tot avions britànics, nord-americans i alemanys. Interessants espais dedicats a conèixer les tècniques i la enginyeria aeronàutica.

 
 

El museu de Gibraltar, és un espai on es recull la història de la seva població. Fou fundat a l’any 1930 i a través de varies sales, una d’elles dedicada a audiovisuals, explica la història d’aquest territori a través dels temps.

En el mateix espai es poden visitar les restes dels banys àrabs que foren construïts per la dinastia Menindin en el segle XIV.

 
     
Museum of Madame Tussauds - London

Els museus Madame Tussauds són els més famosos i complerts del món dedicats a les figures de cera. Estan presents en 14 ciutats com Berlin, Tokyo, Las Vegas o Sydney entre d'altres.

D’origen francès Madame Tussauds va fer la primera exposició permanent a Baker Street a Londres a l’any 1835. La capital britànica és actualment és la seu central.

 
 
Churchill War Rooms - London

Visitar el CWR és descobrir les sales del gabinet de guerra originals, el búnquer protegit en temps de guerra que Churchill i el seu govern tenien durant el bombardejos de Londres.

Mostra la vida d'aquells que treballaven sota terra quan Londres era bombardejada des de l’aire.  També es pot descobrir i conèixer més la vida i el llegat de Winston Churchill.

 
 
Natural History Museum - London

The NHM va ésser inaugurat fa més de 130 anys, fet que al llarg de la seva història li ha permès tenir una variada col·lecció de més de 70 milions d’articles en exposició.

Està dividit en cinc grans àrees: Botànica, entomologia, mineralogia, paleontologia i zoologia, i el seu impressionant edifici fou construït durant els anys 1873 a 1880.

 
 
British Museum - London

El Museu Britànic és el més important del Regne Unit, i un dels més importants del món tant pel que fa al nombre d’articles exposats com persones que el visiten anualment.

Més de set milions d’objectes conformen la col·lecció, que il·lustren i documenten un ampli ventall de la cultural i la historia de la humanitat.

 
 
Museum of London

De fet el Museu de Londres, està dividit en tres grans àrees: el propi Museu de Londres, el Docklands i el Mola.

A grans trets, el primer es la història, cultura i tradicions de Londres, el segon també dedicat a historia i cultura, però amb continguts dedicats al vestuari, tradicions, fotografia i ports. El Mola, està dedicat principalment a la arqueologia.

 
 
The Knights of Malta

El museu de “The Knights of Malta” (Els cavallers de Malta), recull tot una sèrie d’escenes en base als comptes originals de la vida y els temps del cavallers creuats.

La recreació de les escenes, soldats i cavallers d’aquell temps tant perillós, es mostren en un escenari i entorn, que ajuda al visitant a entendre la seva vida.

 
 
Musei Capitolini - Roma

Els “Musei Capitolini” tenen el seu orígens a l’any 1471, quan el Papa Sixtí IV decideix fer una donació al poble romà, consistent en un grup d’estàtues de bronze d’un gran valor simbòlic.

Una des les obres més emblemàtiques fou la famosa lloba capitolina o Luperca, alletant a Remol i Remo mítics fundadors de Roma

 
 
Sigmund Freud Museum - Wien

El museu recull documentació, aparells i fotografies del que fou un dels científic precursors de la psiquiatria moderna. Entre aquest museu i el de Londres, es recopila tota la seva vida.

Freud va néixer a Moravia el 1856, va viure a Àustria quasi tota la seva vida, però finalment a l’any 1938, va exiliar-se a Londres, on hi va morir al 1939.

 
 
Hofburg Kaiserappartements and Sisi's Museum - Wien

El Palau Imperial de Hofburg fou el centre durant segles de l'imperi dels Habsburg. Es poden visitar els apartaments originals i equipament imperial, així com el Museu Sisi.

Els museu a través de varies sales reflexa la vida dels  Habsburg i de l’emperadriu Elizabeth “Sisi” en particular, amb una àmplia col·lecció d'estris i utensilis imperials.

 
 
 
 
 

El portal-web TRIANGLEGIRONÍ, és un recull d'informació i continguts històrics i culturals de tot els municipis de les comarques gironines, tot i que actualment no hi són tots, però que periòdicament s'hi va incorporant nova informació.

Entra a GIROART i descobreix la millor web dedicada galeries d'art i sales d'exposicions de les comarques gironines. Entra a GIROART i descobreix la millor web dedicada galeries d'art i sales d'exposicions de les comarques gironines.

Fes-te museu associat i col·labora econòmicament en el suport del portal-web de GIROMUS. D’aquesta manera podrà ésser més conegut i utilitzat, ja que està dedicat a tots els museus de les comarques gironines, per tal que aquests siguin més coneguts i visitats.

Si ets una entitat cultural, esportiva, de lleure o de qualsevol signe, sense ànim de lucre i amb pocs recursos econòmics per disposar d’una web per a donar-vos a conèixer, l'Associació Cultural i Divulgativa Gironina et subvenciona totalment el disseny del web. Disposaràs d’una pàgina web totalment gratuïta, pel que fa a la seva construcció i estructura.