Espai Cap de Creus, Cadaqués

 
Cadaqués
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaquès
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Cadaqués

Per la seva orografia, Cadaqués durant segles ha viscut de cara al mar i d’esquena a l’interior.  Tot i que 13 Km la separen de Port de la Selva i 17 km. Roses, la comunicació ha estat dolenta, amb fortes pujades i pendents i una carretera farcida de corbes.

Un petit poble de pescadors, però que avui és conegut arreu del món per la figura de Salvador Dalí que hi va trobar el lloc ideal pel repòs i la inspiració en un petit veïnat conegut com Port-Lligat a 1 Km. del nucli urbà de Cadaqués.

Avui Cadaqués ja no viu del mar, sinó bàsicament del turisme. Es una població que ha sabut mantenir la bellesa  i controlar la bogeria de la construcció desfermada, per això encara conserva l'olor i l’encant dels colors del mediterrani.

Cadaqués  
 
     
     
   
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Casa-Museu Salvador Dalí, Cadaqués
Casa-Museu Salvador Dalí, Cadaqués

La Casa-Museu forma part del triangle dalinià conjuntament amb el Teatre-Museu Dalí de Figueres i el Castell Gala-Dalí de Púbol. La casa-museu a Port Lligat, que va ésser oberta al públic el 1997, és un element fonamental per a conèixer l'entorn de l'artista.

Està situada en la badia de Port Lligat, al nord de Cadaqués a un quilòmetre del casc urbà. La casa no havia existit mai com a tal, sinó que va ésser formada per la unió de varies barraques de pescadors comprades i unides en diferents etapes.

De la casa es pot visitar: El taller del pintor, la biblioteca, les habitacions, varies estances, el jardí i la piscina.

Casa-Museu Salvador Dalí, Cadaqués  
 
   
   
   
   
 
Museu Municipal, Cadaqués
Museu Municipal, Cadaqués

El Museu de Cadaqués està situat en el mateix casc urbà de la població. S'hi fan exposicions de llarga durada, que en la majoria dels casos estan estretament lligades a diferents activitats o pàgines de la seva història. Properament el museu presentarà un espai de mostra permanent.

Amb un recinte interior molt ben condicionat i il·luminat a través de varies plantes amb amples espais, mostra al visitant al llarg de l'any aquestes mostres diferents, que el fan un lloc atractiu de visitar-lo periòdicament.

Museu Municipal, Cadaqués  
 
 
   
   
   
 
Espai Cap de Creus, Cadaqués
Espai Cap de Creus, Cadaqués

Espai Cap de Creus, és el primer museu de divulgació científica sobre l'entorn natural del Cap de Creus, s'aixeca per donar a conèixer les causes i els efectes que han convertit aquest indret de la Costa Brava, en un paratge únic en tot el món.

Es troba situat en les antigues instal·lacions del far del Cap de Creus, que és el punt més oriental de la Península Ibèrica. El museu que va obrir les portes a la divulgació de la zona, està dividit en dues parts: les sales permanents i les temporals.

Espai Cap de Creus, Cadaqués