Espai dedicat a Josep Mª Gironella, Darnius

 
Darnius
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Darnius

Darnius ja s’esmenta en un document del s.X com també l’existència de la seva església dedicada a Santa Maria, però  que possiblement ja existia molt abans d’aquesta data. El territori que compren avui Darnius havia format part durant anys del  comtat de Besalú, que es va formar al s.IX arran de la consolidació de la “Marca hispànica”.

La superfície del municipi és de 34,9 Km2  i a part del propi poble, té en total cinc veïnats (L’Arnera, Barri del Pantà, Ricardell, Veïnat d’Amunt i Veïnat de Mont-Roig).

Dins el municipi de Darnius es troba la reserva hídrica més important de l’Empordà; el Pantà de Boadella, alimentat principalment pel riu La Muga, construït a l'any 1969 i d'una capacitat de 61 Hm3

Darnius  
 
     
 
     
       
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Museu Municipal, Darnius
Museu Municipal, Darnius

El Museu Municipal de Darnius, de fet no disposa d'una exposició permanent d'objectes ni obres, sinó que bàsicament està dedicat a tot un seguit d'exposicions temporals de temàtica i fonts molt variades pel que fa a la seva procedència o els temes que s'hi exposen.

Tanmateix, això no impedeix de que sigui una entitat municipal on les activitats i exposicions siguin al llarg de l'any molt nombroses i variades, fet que li dóna a la població, la disponibilitat d'uns locals per a poder mostrar a la seva gent i al visitant, una gama d'exposicions activitats i mostres diverses.

Museu Municipal, Darnius  
 
     
     
     
     
 
Espai Josep Mª Gironella, Darnius
Espai Josep Mª Gironella, Darnius

En el mateix edifici de l'ajuntament de Darnius, es disposa d'un espai dedicat a Josep Mª Gironella, escriptor novelista en llengua castellana, nascut a Darnius l'any 1917.

Escriptor de novela contemporània són conegudes obres com: "Los cipreses creen en Dios", "Un millón de muertos", "La marea" o "Ha estallado la paz" entre d'altres. En l'espai que es pot visitar, hi ha el despatx, bibliografia, documentació i estris que l'escriptor va utilitzar en vida. Va morir a Arenys de Mar (Maresme) a l'any 2003.

Espai Josep Mª Gironella, Darnius