Teatre-Museu Dalí, Figueres

 
Figueres
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Figueres

Figueres és una ciutat de gran activitat econòmica, cultural, turística, gatronòmica i comercial, a més d’ésser capital de la comarca de l'Alt Empordà.

Es coneguda arreu del món per haver estat la ciutat on va néixer Salvador Dalí, tot i ésser bressol d’altres personatges com Narcís Monturiol (enginyer, polític i inventor del submarí), Pere Portabella (director de cinema), Maria Àngels Anglada (escriptora) o de Toni Soler, presentador de TV, entre d'altres.

La ciutat es troba molt ben comunicada degut al seu emplaçament a poca distància de Girona, de la Costa Brava nord, de la frontera amb França i a uns 130 de Barcelona.

Figueres  
 
     
     
   
 
     
 
Video Mapa Informació Temps
 
Teatre-Museu Dalí, Figueres
Teatre-Museu Dalí, Figueres

Salvador Dalí i Domènech va néixer a Figueres l'11 de maig de 1904, on també hi va morir el 23 de Gener de 1989 després d'una intensa vida a cavall de moltes altres ciutats o indrets, com evidentment i en primer lloc fou, Cadaquès.

El Museu Dalí forma part del "Triangle Dalinià": Port-Lligat, Púbol (La Pera) i Figueres. El Teatre-Museu Dalí de Figueres, havia estat un teatre de la ciutat que fou inaugurat a l'any 1850, on s'hi exposen diferents obres de l'autor, figures i elements decoratius i pintures murals, al llarg de varies sales, destacant de forma majestuosa el seu pati, on hi ha el famós cadillac.

Teatre-Museu Dalí, Figueres  
 
     
     
     
     
 
Museu de la Tècnica de l'Empordà, Figueres
Museu de la Tècnica de l'Empordà, Figueres

El Museu de la Tècnica de l'Empordà disposa d'una amplíssima exposició creada de la mà de l'empresari figuerenc Pere Padrosa i la seva esposa Margarida Pierre.

Una extraordinària col·lecció i variada exposició de màquines, estris, equipaments, documentació i objectes de gran valor tècnic i tecnològic, que van ésser de gran utilitat en l'època que van ésser inventats i posats a disposició de la indústria, les empreses i els particulars.

La col·lecció de màquines de cosir i d'escriure, és realment indescriptible, cal veure-ho personalment per apreciar i valorar aquestes dues màquines que van revolucionar la indústria tèxtil d'una banda i el món administratiu i periodístic per un altre.

Museu de la Tècnica de l'Empordà, Figueres  
 
   
  Personatges: P.Pedrosa i M.Pierre
     
     
 
Museu del Joguet de Catalunya, Figueres
Museu del Joguet de Catalunya, Figueres

El Museu del Joguet de Catalunya està situat en el centre de Figueres. Fou inaugurat al 1982 i compta amb el Premi Nacional de Cultura 1999. Són prop de 4.000 peces que s'esposen de forma ordenada i agradablement ben decorat i il·luminat.

De fet, hi ha representat tot el món de la joguina i la il·lusió, on moltes de les peces exposades van ésser de diferents personatges com: Salvador Dalí, Joan Brossa, Quim Monzó, Federico Garcia Lorca. El museu disposa d'una sala audiovisual on es poden contemplar divertits films, i d'una botiga temàtica on de ben segur ningú pot passar-hi sense comprar quelcom.

Museu del Joguet de Catalunya, Figueres  
 
 
     
     
     
 
Museu Empordà, Figueres
Museu Empordà, Figueres

Les arrels del Museu Empordà són de l'any 1947 que de forma provisional es va instal·lar en una part de d'institut Ramon Muntaner. L'actual edifici fou inaugurat el 30 de maig de 1971, més tard reformat i ampliat.

Tot i haver-hi una part referenciada a la comarca, el Museu de l'Empordà és bàsicament un museu que disposa una àmplia col·lecció d'escultures i pintures d'artistes vinculats a l'Empordà com Frederic Marès (Portbou), Martinez Lozano (Llançà) o Salvador Dalí (Figueres). També altres obres d'artistes com: Antoni Tàpies, Joaquim Vayreda, Modest Cuixart o del mateix Joan Miró. Cal esmentar que mostra una gran activitat en exposicions temporals.

Museu Empordà, Figueres  
 
 
     
     
     
 
Espai-Joies Dalí, Figueres
Espai-Joies Dalí, Figueres

La col·lecció DALÍ-JOIES està exposada de forma permanent en el mateix edifici del Teatre-Museu Dalí, tot i que per accedir-hi cal emprar un accés diferent de l'entrada principal.

L'exposició compren un conjunt de 39 joies originals, però que també al seu costat s'hi exposen els dibuixos i les pintures que va realitzar Salvador Dalí per dissenyar cadascuna de les peces, configurant així un conjunt excepcional creat per l'artista entre els anys 1941 i 1970.

Tot el conjunt de l'exposició està agradablement decorat i amb un ambient que invitar a la contemplació d'aquesta col·lecció tan majestuosa com original.

Espai-Joies Dalí, Figueres  
 
     
     
     
     
 
Castell de Sant Ferran, Figueres
Castell de Sant Ferran, Figueres

El castell de Sant Ferran, té l'origen del seu nom del rei que va impulsar la construcció, Ferran VI. La primera pedra va ésser col·locada l'11 de desembre de 1753 i les obres van ésser portades per l'enginyer militar Juan Martín Zermeño, convertint-se en la fortalesa més gran de Catalunya i la més extensa d'Europa.

Disposa de la nomenada "Catedral de l'aigua", que són passadissos i galeries subterrànies. Es una fortalesa grandiosa i digne de visitar. El dia 22 de gener de 1809 hi va morir el que fou governador militar defensor de Girona durant la guerra de la Independència, general Mariano Alvarez de Castro, on hi ha un espai dedicat a la seva memòria.

Castell de Sant Ferran, Figueres  
 
     
     
     
     
 
Museu de l'Electricitat, Figueres
Museu de l'Electricitat, Figueres

Hidroelèctrica de l'Empordà, fou una empresa local i emblemàtica de subministrament elèctric de l'Empordà, fundada per Carles Cusí a l'any 1913, tot i que amb els anys també es va estendre a altres comarques com la Garrotxa, el Ripollès i l'Osona.

Fruit d'aquella empresa, de les seves primeres instal·lacions i enginys elèctric, avui la nova propietària Fecsa-Endesa, disposa d'un petit museu molt ben condicionat i complert sobre el món de l'electricitat i dels seus paraments. Al llarg de varies sales, es pot contemplar tota una sèrie d'aparells de generació, control i seguretat de diferents parts de les xarxes de subministrament i recepció de l'energia elèctrica.

Museu de l'Electricitat, Figueres  
 
     
     
     
     
 
Col.lecció Martí Amiel, Figueres
Col.lecció Martí Amiel, Figueres
Pendent de visitar
Col.lecció Martí Amiel, Figueres  
 
     
     
     
     
 
 
Antenes Gerunda
Batfar