Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella

 
Garriguella
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
 
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Garriguella

El nom de Garriguella com altres poblacions al nord-est de les comarques gironines, s’associa amb l’elaboració de vins de l’Empordà. Una prova clara és la cooperativa que hi ha a l’entrada de la població que permet la compra no tan sols dels vins de Garriguella sinó de productes de la terra. També permet degustar els vins acompanyants per un variat sortit de refrigeris.

L’espai religiós més important és el Santuari de la Mare de Déu del Camp, una ermita del s.XVII on al costat hi ha el Centre de Reproducció de Tortugues.

Cal també esmentar la fundació   que porta el nom del santuari, especialment dedicada als serveis de caràcter social, assistencial, educatiu i cultural, dins el territori de Rabós d’Empordà, Vilamaniscle i el mateix Garriguella..

Garriguella  
 
 
   
 
   
       
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Centre Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella
Centre Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella

El centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, comprèn instal·lacions destinades a la cria en captivitat de la Tortuga Mediterrània (Testudo hermanni), espècie en greu perill d'extinció, que manté a l'Albera la darrera població peninsular.

L'objectiu del centre és la cria en captivitat de les tortugues, però també, el de complir funcions pedagògiques, atraient escoles, famílies, grups i tot tipus de persones, a fi d'ensenyar a entendre i estimar les tortugues i el bosc mediterrani, i a no capturar o molestar aquests animals tan singulars del nostre entorn. Les instal·lacions del CRT permeten l'estudi de la biologia de les tortugues, i de l'ecotipus característic del Pirineu oriental.

Centre Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella