Museu de l'Oli, Espai Trull de Can Rubies, Selva de Mar

 
Selva de Mar
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Selva de Mar

El municipi de la Selva de Mar, és un territori d’una superfície de 7,2 Km2 situat a l’interior entre el Cap de Creus i la muntanya de la Verdera, on es troba l’antic monestir benedictí de Sant Pere de Rodes.

Tot i portar en el seu topònim el substantiu “Mar” no disposa de zona litoral, pel fet que antigament sí que en tenia, on la part habitada del municipi que tocava el litoral era coneguda com el barri mariner de Port de la Selva.

Aquesta ubicació costanera va aconseguir per part de Carles III de Borbó (1716-1788) la denominació de Vila Reial, fet que a l’any 1787 va suposar la seva independència i secessió territorial d’una part del municipi de la Selva de Mar, mantenint el mateix nom de Port de la Selva que era la denominació de l’època i el que es coneix encara avui.

Selva de Mar  
 
 
   
 
   
       
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Museu de l'Oli, Espai Trull de Can Rubies
Museu de l'Oli, Espai Trull de Can Rubies, Selva de Mar

El Museu de l’Oli està situat dins l’edifici conegut com l’Espai Trull de Can Rubies, una ubicació que a part de l’espai dedicat al museu també la les funcions de Sala d’Exposicions i Oficina de Turisme de la Selva de Mar.

Actualment, a la Selva de Mar ja no es manipula ni elabora aquest apreciat producte mediterrani que és l’oli, per tant el museu a través de les seves sales, fa un recorregut històric del que fou la indústria més important de la població fins l’any 1956 quan a resultes de fortes adversitats climatològiques, la quasi totalitat de la superfície d’explotació de l’olivera va desaparèixer.Aquest fet juntament amb l’aparició del turisme, forçaren progressivament la seva desaparició.

El museu només està obert de forma habitual els mesos de juliol i agost, tot i que amb prèvia petició a l'Ajuntament, es pot visitar en altres dates.

Museu de l'Oli, Espai Trull de Can Rubies