Col.lecció d'Eines de Salvador Comas, Pau

 
Pau, Alt Empordà
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
 
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Pau, Alt Empordà

Es pot dir que Pau és una població situada al final de la plana abans de pujar cap a la Serra de Rodes i poder divisar la zona nord de la Costa Brava o que el seu municipi és punt de partida per entrar a la plana de l’Alt Empordà, després de baixar de la Serra de Rodes, haver divisat el mar, visitat el monestir de Sant Pere de Rodes i el bon nombre de construccions megalítiques que té dins el seu terme municipal i també en el dels seus veïns.

Pau és un municipi on la seva activitat econòmica està clarament emmarcada en l’agricultura dels cereals, blat de moro o farratges, tot i que, és la vinya i sobretot l’olivera, que en són els principals protagonistes.

Ningú pot anar a Pau, i marxar sense haver comprat el seu prestigiós oli d’oliva.

Pau, Alt Empordà  
 
         
         
         
 
   
 
Video Informació Temps
 
lvador Comas, Pau
Col.lecció d'eines de Salvador Comas, Pau

La col.lecció d'eines, objectes i documents, s'ha fet al llarg dels anys a partir de la recerca i conservació d'en Salvador Comas i Albert, està format per un recull de documents i d’objectes vinculats tots ells a la seva població, però no tan sols pel que fa a la seva gent, sinó per part d’aquelles persones que en un moment en el temps van fer en aquesta població, una aturada en el seu camí.

S’hi exposen una gran varietat de documents i fotografies, eines, estris i objectes de tot tipus, sobretot vinculats a l’agricultura. També hi ha molts objectes que van ésser recollits durant l’any 1939 donat que la població estava en la ruta de l’exili republicà cap a França.

lvador Comas, Pau