Museu Arqueològic, Calonge

 
Calonge
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Calonge

El municipi té dos nuclis diferenciats, Calonge a l’interior a uns 4 Km. de la badia de Palamós i Sant Antoni de Calonge; un nucli que en els últims anys ha crescut de forma espectacular degut al turisme. També hi ha en el municipis tres nuclis més petits: Cabanyes, Sant Daniel i Treumal.

La construcció més característica de Calonge és el castell medieval que data del segle VIII que ha estat una de les fortificacions més grans del Baix Empordà, i que va ésser ordenada la seva construcció pels Comtes de Girona.

Una construcció característica a la part sud de la badia fou la Torre Valentina. La bogeria constructora va fer desaparèixer aquest indret idíl·lic, dempeus avui, només la torre engolida per construccions impersonals.

Calonge  
 
     
     
     
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Arqueològic, Calonge
Museu Arqueològic, Calonge

Hi ha el projecte de renovació i adequació de les noves instal·lacions del museu que es faran en una part del recinte del castell, amb la finalitat que pugui tornar obrir les portes al públic en general. Actualment no hi ha data concreta de finalització del projecte ni d'obertura del museu.

Tanmateix, una part del material arqueològic del museu es pot contemplar en una de les sales de la Biblioteca Municipal Pere Caner de Calonge en els seus horaris habituals.

Museu Arqueològic, Calonge  
 
     
     
     
     
 
Museu Parroquial, Calonge
Museu Parroquial, Calonge

Actualment el Museu Parroquial de Calonge no es visitable. Tot el material disponible es troba guardat i en procés de qualificació.

Hi ha el projecte de renovació i adequació de noves instal.lacions amb la finalitat que pugui tornar obrir les portes, tot i que de moment no hi ha data concreta de finalització del projecte ni d'obertura del museu per part dels responsables parroquials.

Museu Parroquial, Calonge