Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà

 
La Bisbal d'Empordà
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
La Bisbal d'Empordà

La vila de la Bisbal està situada a la vall del Daró, sota l'arc de les Gavarres. L'activitat agrària n'és una part important de la seva economia i de la idiosincràsia; però és la ceràmica l'activitat econòmica que dóna color al paisatge bisbalenc; al que hi hem d'afegir la creixent importància de l'activitat terciària.

Entre les diferents xemeneies de bòbiles que encara es conserven i perfilen l'horitzó, hi treballen sense aturador les fàbriques, els tallers artesans i els comerços de la terrissa. Essent aquest comerç juntament amb la indústria de la ceràmica, un veritable puntal de la seva economia.

El Castell de la Bisbal, antic palau episcopal d'origen romànic, ha estat declarat monument nacional i es troba en bon estat de conservació.

La Bisbal d'Empordà  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà
Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà, capital de la comarca del Baix Empordà, és avui un dels centres ceràmics capdavanters de Catalunya. La importància d'aquesta activitat es reflecteix clarament en el paisatge urbà de la ciutat, caracteritzat per les esveltes siluetes d'antigues xemeneies industrials.

La vila disposa d'una gran àrea comercial fortament dirigida vers la comercialització dels diferents productes ceràmics, on s'hi exposa una gran quantitat i variada producció de peces de ceràmica on els colors i les formes en són els protagonistes. El museu de la Ceràmica, ampli i ben ordenat, és una síntesi de l'activitat industrial, artesana i artística dels bisbalencs i bisbalenques.

Terracotta Museu, La Bisbal d'Empordà