Casa-Museu Castell Gala-Dalí, Púbol (La Pera)

 
La Pera
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
La Pera

Tot hi haver-hi dues peres dins l’escut de la població, el nom del municipi no prové d’aquesta fruita alimentària i abundant en els cultius fructícoles de les comarques gironines, sinó de la paraula llatina “petra” que significa pedra. Una altra característica del seu escut és la creu, que simbolitza a Sant Isidre, el patró del poble i el nom de la seva església del s. XVI-XVIII d’estil gòtic-renaixentista.

El símbol més característic és el castell, que representa el castell més important del municipi com és el Castell de Púbol. Una construcció del s.XI mundialment famosa degut a que és una de les seus dels museus Salvador Dalí.

La Pera a part de Púbol té els dins el seu municipi el petits pobles de Pedrinyà i Riuràs.

La Pera  
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Casa-Museu Castell Gala-Dalí, Púbol
Casa-Museu Castell Gala-Dalí, Púbol

El Castell Gala Dalí a Púbol, fou obert al públic a l'any 1996. Adquirit per Salvador Dalí a l'any 1969 com a regal a la seva dóna Gala; una promesa que li havia fet feia molts anys.

El Castell de Púbol és un edifici de tres plantes edificat a l'entorn d'un pati central. Està documentat des d'ell segle XI.

En el passadís que dóna sortida als jardins des del pati, hi ha l'accés a la cripta on hi ha la tomba de Gala i la de Dalí, en aquest últim cas buida, donat que Salvador Dalí està enterrat dins mateix del Teatre-Museu Dalí de Figueres.

Casa-Museu Castell Gala-Dalí, Púbol