Museu del Suro, Palafrugell

 
Palafrugell
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Palafrugell

La indústria del suro ha estat durant anys en el municipi, una de les activitats econòmiques més actives juntament amb el turisme.

Palafrugell és una població que viu mirant l’interior, però també el mar. Són vuit en total els pobles dins el municipi, a més de la capital. Alguns d’ells molt coneguts com: Calella de Palafrugell, Llafranc o Tamariu, aquests dos últims separats pel far de Sant Sebastià. Tot el litoral de Palafrugell està farcit de cales de gran bellesa, tranquil·les i d’aigües transparents.

A l’interior, el poble més conegut és Llofriu, lloc de residència de l’escriptor Josep Pla, un dels més conegut escriptors de la literatura catalana contemporània. Llofriu també hi ha molt arrelat l’esport tradicional català de les “bitlles catalanes”

Palafrugell  
 
     
     
     
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu del Suro, Palafrugell
Museu del Suro, Palafrugell

A partir del dia 30 de juny de 2012, el Museu del Suro de Palafrugell ha tornat a obrir les seves portes al públic a la nova seu de Can Mario.

L’espai actual d’una agradable lluminositat i museografia, és molt més ampli que l’anterior, disposant de diferents sales on es pot adquirir un ampli coneixement sobre el suro i tot el món que l’envolta, ja sigui la seva gent, la manipulació i fabricació o àmplia gama de productes entre altres facetes.

Disposa de sales d’exposició permanent i altres de temporals, una amplia sala d’audiovisual o complerta botiga entre altres espais.

Museu del Suro, Palafrugell  
 
     
     
     
     
 
Fundació Josep Pla
Fundació Josep Pla

Pels amants de la literatura i d'aquest escriptor empordanès, nascut a Palafrugell el 8 de març de l'any 1897, la Fundació Josep Pla ofereix una àmplia visió de l'escriptor i de la seva obra.

Els serveis principals són l'exposició Permanent Josep Pla (1897-1981), les exposicions temporals anuals i la Ruta Josep Pla, amb les corresponents visites guiades.

La Fundació , a més a més, gestiona i conserva la Biblioteca particular de l'escriptor i el Centre de Documentació del qual destaquen la col·lecció de manuscrits, el fons d'imatges i l'hemeroteca.

Fundació Josep Pla  
 
   
 
 
   
 
Can Mario, Fundació Vila Casas
Can Mario, Fundació Vila Casas

Can Mario, espai d’escultura contemporània. Ubicat en una antiga fàbrica surera d’arquitectura industrial de principis del segle XX, Can Mario  acull el fons escultòric de la Fundació.

Així, l’antiga fàbrica surera compta amb exposicions temporals d’artistes del fons de la col·lecció i de la mediateca on es projecten els diferents audiovisuals produïts per  la Fundació Vila Casas.

Can Mario, Fundació Vila Casas  
 
     
     
     
     
 
Jardí Botànic de Cap Roig
Jardí Botànic de Cap Roig

El Jardí Botànic emplaçat en la punta de Cap Roig, pertany a l'Obra Social "La Caixa". Havia estat propietat del matrimoni Woevodsky-Webster que el va adquirir en 1927.

A través de setze indrets, es pot anar contemplant uns espais de color que es ajunten de forma harmoniosa amb el color i l'olor del mar.

La visita a llocs com el Jardí Botànic de Cap Roig, són espais irrenunciables en l'agenda dels amants de les flors, les plantes, dels olors i els colors de la Mediterrània.

Jardí Botànic de Cap Roig  
 
   
 
 
   
 
Centre Interpretació
Centre Interpretació

El Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario permet endinsar-nos en el món industrial del suro a Palafrugell i més concretament en la utilització i aprofitament de l’aigua per la població de Palafrugell.

La torre de 30 metres d’alçada i on hi havia el depòsit de 56.000 litres de capacitat, es pot visitar tot i poder contemplar la seva estructura i una vista esplèndida de Palafrugell.

Hi ha una part dedicada a una exposició fotogràfica de la indústria del suro i alguns originals productes fets amb aquest material.

Centre Interpretació  
 
     
     
     
     
 
Torre de Guaita de Sant Sebastià, Palafrugell
Torre de Guaita de Sant Sebastià, Palafrugell

De fet la torre de guaita de Sant Sebastià forma part de tot un grup d’elements dins la zona i que rep el nom de "Conjunt de Sant Sebastià de la Guarda", format pel mateix paisatge, el dolmen, l’assentament iber, la mateixa torre de guaita, l’ermita, l’hostatgeria i el far.

La torre de guaita de Sant Sebastià que data del 1445, és visitable i a més disposa d’una exposició vinculada a temes històrics de Palafrugell.

Des de la terrassa es pot divisar un paisatge ampli amb un clar predomini de la zona marítima, que de fet fou la raó a partir de la qual va ésser construïda la torre de guaita

Torre de Guaita de Sant Sebastià, Palafrugell  
 
     
     
     
     
 
 
Mayortub