Museu Rural, Palau-sator

 
Palau-sator
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Palau-sator

En un document de l’any 878, el poble és esmentat com a “Palatii Murorum”; a dins hi havia el castell que pertanyé a la família de Bernat Miquel, el qual fou secretari de Pere El Cerimoniós (1319-1387), i posteriorment els seus descendents, que en serien propietaris fins a finals de l’any 1600.

L’últim senyor de Palau-sator fou el marquès, comte i també militar carlí, Martí de Riquer i Comelles (1820-1888).

Encara avui el poble conserva les formes medievals i part del castell en el seu casc urbà, on hi destaca per sobre de tot, la porta d’entrada; una porta ogival on damunt s’hi aixeca la “Torre de les Hores”, pas obligat per entrar dins el casc antic.

Palau-sator  
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Rural, Palau-sator
Museu Rural, Palau-sator

El Museu Rural de Palau-sator és un clar exponent de la història del poble i la seva gent. La pagesia ha estat sempre el factor dominant del municipi, i aquest museu n'és l'exemple més evident.

El seu contingut està format per antigues eines, atuells i maquinària emprada en el camp, en els tallers dels artesans que els hi feien els estris o els hi arranjaven.

També s'hi pot veure, com era la vida en les masies i en l'entorn familiar. Es a dir, no únicament podem contemplar la feina de la gent del camp i dels tallers artesanals, sinó també com vivien.

Museu Rural, Palau-sator  
 
     
     
     
     
 
Col.lecció de vehicles clàssics Francesc Sais, Palau-sator

El museu disposa d’una amplia nau dedicada a l’exposició de varis automòbils de diferents èpoques, la majoria dels anys seixanta i setanta, que tot i ésser unes dates relativament recents, degut al gran desenvolupament de l’automòbil en els últims anys, els veiem molt llunyans.

En l’exposició també es poden veure diferents tipus de motos i motocicles també d’èpoques similars als automòbils.

A part del que es poden considerar medis de transport, també s’exposa gran varietat d’objectes com: motors, bombes i eines del camp, documentació y revistes de diferents èpoques, així com altres objectes curiosos.