Antiga famàcia de la familia Ferrer, Pals

 
Pals
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Pals

Tot i que Pals evoca com si el nom vingués d’aquesta peça de fusta, res més lluny de la realitat, ja que el nom prové de “Palus” que significa aiguamoll o zona humida. Aquestes zones és on pot créixer un producte tan conegut i propi de Pals com és l’arròs.

L’arròs es per Pals, tot un signe d’identitat. Un producte que s’ha vingut cultivant des de fa segles, concretament el seu conreu està documentat a partir del s.XIV havent tingut al llarg dels anys variacions en la seva superfície conreada, però sempre ha estat present.

Encara que avui Pals és un municipi dedicat al turisme, sobre tot familiar, no ha deixat de banda l’agricultura dedicada a conreus de secà i arrossars.

Pals  
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Ca la Pruna, Pals
Ca la Pruna, Pals

La Casa de Cultura de "Ca la Pruna de Pals, ofereix al visitant en entorn arquitectònic d'extraordinària bellesa, tres exposicions ben diferenciadas.

Un apartat dedicat a l'exposició amb objectes, mobles i documentació de l'antiga farmàcia de la família Ferrer de Pals, i un espai dedicat al vi i al cava de diferents comarques de la geografia catalana. Els vins i els caves, estan separats i es troben en sales diferenciades.

Fa uns anys, a Ca La Pruna s'hi exposava una col.lecció d'Arqueologia Submarina pertanyent a la Generalitat de Catalunya. En les sales on hi havia hagut aquesta exposició permanent, actualment s'hi exposen obres de diferents autors de forma temporal.

Ca la Pruna, Pals  
 
 
     
     
     
 
Pals Radio Station Museum
Pals Radio Station Museum

El museu virtual de Radio Liberty, dissortadament no es pot visitar en la realitat, perquè no existeix.

Únicament es pot visualitzar a través de la seva pàgina web amb varies descripcions i material audio-visual que recull diferents parts, èpoques, components, instal·lacions, equipament entre molts altres històries i anécdotes.

Radio Liberty fou una emissora nord-americana de propaganda anticomunista, dirigida bàsicament a la URSS. La primera emissió va ser el 23 de març de 1959. Sense cap sentit després de la Guerra Freda, en el 2006, després de 48 anys, tancà les portes. Tot el material fou destruit.

Pals Radio Station Museum