Palau Solterra, Fundació Vila Casas, Torroella de Montgri

 
Torroella de Montgrí
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgri
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
ESPAI TEMÀTIC
Associació Llagut d'Or, L'Estartit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Torroella de Montgrí

Una vila que disposa de gran quantitat d’esglésies, palaus, cases senyorials i altres edificis. La casa de la Vila del s. XVI, l’església parroquial de Sant Genís dels s.XIV-XV, el palau reial del Mirador, la torre de les bruixes o el portal de Santa Caterina, en són alguns exemples.

El nucli compta amb casals notables de façanes gòtiques i renaixentistes, com el Palau Solterra, la Casa Pastora o el convent de Sant Agustí amb un magnífic claustre renaixentista del s. XVII.

La imatge més coneguda és el Castell de Montgrí que es va construir entre 1294-1304 per ordre de Jaume II. Construït com a punt de control entre les terres de Jaume II i de Ponç V comte d’Empúries, mai es va acabar, degut al predomini dels Comtes de Barcelona sobre els d’Empúries; finalitzades les guerres, la seva existència no tenia sentit.

Torroella de Montgrí  
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí
Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí

El Museu de la Mediterrània situat en el Centre Cultural de "Can Quintana" ofereix al visitant una obertura al coneixement de l'espai humà de la mediterrània dins indret que pertoca la zona on es situa Torroella de Montgrí.

En l'exposició permet flairar aromes de plantes tant pròpies de la zona com l'espígol, el romaní o la farigola, com escoltar sons, participar de la història o gaudir dels audiovisuals.

Museu de la Mediterrània, Torroella de Montgrí  
 
 
   
   
   
 
Palau Solterra, Fundació Vila Casas
Palau Solterra, Fundació Vila Casas

Espai de fotografia contemporània ubicat en un edifici d’arquitectura civil del segle XV, residència de diferents famílies nobles de la població, entre elles el primer marquès de Robert i comte de Torroella.

Amb decoració renaixentista i noucentista, el Palau Solterra de Torroella de Montgrí conté el fons de fotografia contemporània nacional i internacional de la Fundació Vila Casas. A través de la multiplicitat de lectures que suggereix la col.lecció, l’espectador inicia un itinerari obert i plural per les diferents dependències que integren el museu.

A més, el Palau Solterra disposa de sales on es presenten exposicions temporals de fotografia, pintura o escultura i d’un auditori, on es celebren cicles de conferències.

Palau Solterra, Fundació Vila Casas  
 
 
     
     
     
 
Fundació Mascort, Torroella de Montgrí
Fundació Mascort, Torroella de Montgrí

La Fundació Mascort està situada en la casa coneguda com, casa Galibern. Aquest edifici ja existia quan Ramon Galibern Casanovas la va comprar i reformar al tornar de “fer les amèriques”, concretament del Brasil a finals del segle XIX.

A part d’ésser la seu de la Fundació Mascort, la casa actualment es pot considerar com una verdadera casa-museu, on es pot veure no únicament l’estatus familiar d’aquelles persones que van tornar amb fortuna d’Amèrica, com exemples que hi ha a Begur o Lloret de Mar, sinó que a més, disposa d’una àmplia exposició d’objectes relacionats amb l’art, la pintura i la ceràmica.

Actualment la Fundació Mascort de la mà de Ramon Mascort Amigó, no tan sols té cura del patrimoni familiar, sinó que té com un dels objectius principals, la divulgació de diferents aspectes de la fauna, la història, el moble, la pintura o la ceràmica catalanes a través principalment d’edició de llibres i altres activitats.

Fundació Mascort, Torroella de Montgrí  
 
  Museu de Pintura i Escultura
  Museus de la Ceràmica i la Terrissa
  Lynx
  Seo
 
Parc d'Aus, Torroella de Montgrí
Parc d'Aus, Torroella de Montgrí

El Parc d'Aus és un espai obert situat en un lloc privilegiat, no únicament per l’amplitud de la seva instal·lacions, sinó també per la seva ubicació de fàcil accés i amb la bella panoràmica del massís del Montgrí amb el seu castell medieval situat en el cim.

Un espai on grans i petits, així com gent experta, poden gaudir de poder contemplar de forma inèdita en les nostres comarques, un gran nombre d'aus i altres animals. Gran quantitat de lloros, faisans, cignes, ànecs, oques o gallines entre d'altres, procedents de diferents racons del món, amb una varietat de colors i formes realment sorprenents. També s'hi poden veure altres animals com el burro català, porc vietnamita, tortugues, cabres, ovelles o ponis, entre d'altres.

L'espai disposa de servei de bar, zona de lleure per a mainada i una zona on es pot fer picnic o altres tipus de celebracions o aniversaris.

Parc d'Aus, Torroella de Montgrí