Museu d'Arqueologia de Catalunya, Ullastret

 
Ullastret
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Ullastret

El nom d’Ullastret està lligat a excavacions. La ciutat ibèrica d’Ullastret situada en el puig de Sant Andreu, és el major nucli urbà d’aquestes característiques descobert a Catalunya. Segons els historiadors aquesta area fou habitada per la tribu dels Indigets.

El poble d’Ullastret es troba sobre un puig conservant en bon estat les muralles medievals dels segles XIII-XIV amb diverses torres i espitlleres.

La seva església parroquial és un bell edifici romànic de planta basilical, de tres naus i tres absis amb decoració llombarda.

Ullastret  
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu d'Arqueologia de Catalunya, Ullastret
Museu d'Arqueologia de Catalunya, Ullastret

El poblat ibèric del Puig de Sant Andreu a Ullastret en el Baix Empordà, és el més important de tots els coneguts a Catalunya i de la franja mediterrània de la península ibèrica. Les restes trobades són antiquíssimes, donat que en aquest indret ja hi era present l'home prehistòric.

Les restes més importants es situen entre els segles VI i a principis del segle II, abans de JC. Diferents autors van situar en aquest indret la tribu dels "Indiketes". El museu agradable i molt ben cuidat, mostra una gran varietat d'objectes, elements arquitectònics, estris i atuells de l'època.

Museu d'Arqueologia de Catalunya, Ullastret