Exposició dedicada a la Neu, La Molina (Alp)

 
Alp, Cerdanya
       
 
Alp
Das
Llívia
Meranges
Puigcerdà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Alp, Cerdanya

El municipi d’Alp inclou dins el seu terme municipal dos estacions d’esquí de gran renom i molt conegudes per la gent que practica aquest esport: Masella i La Molina.

Els orígens d’Alp es remunten al s.IX com a parròquia del Bisbat d’Urgell, però no serà fins el s.XIV que hi haurà més noticies sobre aquesta població enclavada en el Pla d’Alp, un lloc de pas entre la Cerdanya i el Ripollès.

En el seu municipi destaca l’església parroquial de Sant Pere, originalment romànica, però molt transformada i el castell de Torre de Riu, una construcció del s.XIX amb fortes inspiracions dels castells del Loira i la Bretanya.

Alp  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Exposició de La Molina
Exposició de La Molina

La Molina, on la neu ha fet història, tal com diu el seu eslògan, disposa d'una interessant exposició inaugurada el 2002 i dedicada, com no podia ésser d'altra manera, a la neu.

Al llarg de dues àmplies sales, s'exposa des de la història de La Molina, fins als aspectes més actuals, passant per trofeus, recull de fotografies, història dels equipaments d'esquí i les seves instal·lacions, cartells, panells.

Es fa una àmplia incidència en la gent que ho ha fet possible, esmentant sobretot la figura del doctor Josep Maria Figueras Anmella, que durant 55 anys va estar dedicat a la traumatologia dels accidents d’esquí per tot aquest territori.

Exposició La Molina, Alp