Museu Municipal i Etnològic de Das, Cerdanya

 
Das, Cerdanya
       
 
Alp
Das
Llívia
Meranges
Puigcerdà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Das, Cerdanya

La població de Das està repartida en els nuclis de Sanavastre, Mosoll, Tartera, Urbanització Tartera, disseminat del Mas del Ros i el propi Das.

Destaquen en el seus nuclis les ermites Romàniques de Santa Maria de Mosoll, Sant Iscle i Santa Victòria de Sanavastre, Mare de Déu dels Àngels a Tartera i Santa Bàrbara a Das, així com l'església de Das dedicada a Sant Llorenç.

El municipi de Das ha passat en pocs anys d'ésser un municipi dedicat a la pagesia a ser un lloc de segones residencies i turístic donat que en el seu voltant i a pocs quilometres hi ha varies estacions d'esquí, tals com Masella i La Molina.

Das, Cerdanya  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Municipal de Das, Cerdanya
Museu Municipal de Das, Cerdanya

El Museu de Das o Museu Municipal i Etnogràfic de Das, està repartit en 6 sales on s'hi exposa diferents eines, estris de treball, atuells, costums i maneres de viure de la gent i de la vida en la Cerdanya.

Aspectes relacionats amb les feines del bosc i del camp, el món que envoltava al pagès, la vida privada en l'interior i exterior de les llars, d'oficis tan arrelats en la comarca com podien ésser el d'escloper o de pastor, en són algunes de les mostres que s'hi poden contemplar.

El museu està situat en la Casa del Comú on també hi ha el Consistori del municipi de Das.

Museu Municipal de Das, Cerdanya