Museu Cerdà, Puigcerdà

 
Puigcerdà, Cerdanya
       
 
Alp
Das
Llívia
Meranges
Puigcerdà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Puigcerdà

El 9 de novembre de 1659 es va signar el Tractat dels Pirineus, un maleït pacte que va suposar la ruptura d’una terra natural com la Cerdanya en dues parts, fet que encara es complicaria més quan a l’any 1833 es va fer la nova distribució d’Espanya en províncies, i una part de la Cerdanya va quedar dins la província de Girona i l’altra en la de Lleida.

Tanmateix, i malgrat aquest desgavell de divisió territorial, Puigcerdà sempre ha estat la capital tant de l’Alta com la Baixa Cerdanya, des de la creació del Comtat de Cerdanya a l’any 798.

Puigcerdà és avui una població dinàmica a més de nucli cultural i econòmic de la regió, amb singulars edificacions properes al seu estany construït a l’any 1260. El parc Schierbeck és un exemple de la tranquil·litat i recés que respira aquest indret.

Puigcerdà  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Cerdà, Puigcerdà
Museu Cerdà, Puigcerdà

L'antic convent del Sagrat Cor, va pertànyer a l'ordre de les Carmelites descalces o de clausura de Santa Teresa de Jesús fins el 1982 que es va tancar per falta de vocacions i poca tranquil·litat.

Avui pertany a l'ajuntament de Puigcerdà, i s'hi fan actes en l'església del mateix convent, totalment reformada. També es fan diferents mostres d'àmplia temàtica en les sales d'exposicions.

El Museu està actualment catalogant i treballant el fons d'objectes de que disposa, a fi de poder preparar i poder obrir al públic la propera entitat museística en què comptarà Puigcerdà.

Museu Cerdà, Puigcerdà