Museu de l'Embotit, Castellfollit de la Roca

 
Garrotxa Castellfollit de la Roca, Garrotxa
       
 
Besalú
Castellfollit de la Roca
Les Preses
Olot
Sant Joan les Fonts
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Castellfollit de la Rosa, Garrotxa

Castellfollit de la Roca es possiblement un dels pobles més característics de les comarques de Girona. Jau damunt d’un espectacular penyal basàltic, entre els rius Fluvià i Turonell que amb milers d’anys han anat excavant els seus llits a banda i banda del colossal rocam.

Avui Castellfollit de la Roca és un poble més tranquil que fa uns anys, i la raó ha estat el desviament de la carretera N-260 que comunica Figueres amb Olot per Besalú, més la C-150 que ve de Banyoles i Girona.

A l’extrem de la vila, que es troba emmurallada en els seus punts accessibles, es dreça l’església parroquial de Sant Salvador, refeta després d’els terratrèmols del s.XV

 
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de l'Embotit, Castellfollit de la Roca
Museu de l'Embotit, Castellfollit de la Roca

El museu és una àmplia exposició de les tradicions artesanals en l'elaboració de l'embotit portades a terme a través de varies generacions per la família Sala de Castellfollit de la Roca.

L'entrada al museu és gratuïta i no únicament mostra els atuells per a l'elaboració de l'embotit, sinó altres estris i documents que amb els anys han anat passant per les mans de la família Sala.

En el mateix museu hi ha una botiga on es pot degustar o comprar productes de la marca.

Museu de l'Embotit, Castellfollit de la Roca  
 
 
   
   
   
 
Museu del Vietnam, Castellfollit de la Roca
Museu del Vietnam, Castellfollit de la Roca

Exposició d'uniformes, insígnies, armament, banderes, material mèdic, llibres, documents, telefonia, fotografies o material auxiliar bèl·lic, relacionada amb la guerra del Vietnam (1965-1975) i dels països que hi van participar.

Està organitzat en set sales ben ordenades i temàtiques, on a partir de la presència francesa en Indoxina fins a l'acabament de la guerra a l'any 1975, es pot seguir aquest fet històric.

La col·lecció i el museu són privats, però disposa d'horari al públic en general i visites concertades. El Sr. Demiquels propietari de la col·lecció és un gran coneixedor d'aquesta guerra.

Museu del Vietnam, Castellfollit de la Roca