Parc de Pedra Tosca, Les Preses

 
Garrotxa Les Preses, Garrotxa
       
 
Besalú
Castellfollit de la Roca
Les Preses
Olot
Sant Joan les Fonts
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Les Preses, Garrotxa

Les Preses és troba a pocs quilòmetres de la capital de la Garrotxa, Olot. Pertanyent el municipi doncs a aquesta comarca garrotxina, és un municipi impregnat dels colors verds dels seus boscos i la natura en general i del color negrós procedent de la peculiar tant característica de la comarca com són les zones volcàniques.

Al nord es situa la Serra de Corb, on hi ha el punt més elevat, el “Puig Rodó” de 936 metres d’altitud i que també és el punt més elevat del terme que s'estén per la plana de Bas des de la capçalera del riu Fluvià, tot plegat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Tot i que el municipi disposa de varies indústries, està molt emmarcada la seva economia dins el sector agrícola i ramader, destacant principalment el bestiar boví i porcí.

Les Preses, Garrotxa  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Parc de Pedra Tosca, Les Preses
Parc de Pedra Tosca, Les Preses

Amb l’execució del projecte europeu Life Medi Ambient, l’Ajuntament de les Preses, a promogut per a recuperar una part d’aquest espai. Es el que es coneix com a Parc de Pedra Tosca, un indret nascut amb la voluntat de recuperar, respectar i consolidar les actuacions fetes pels nostres avantpassats fa uns 150 anys.

El Parc de Pedra està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i gaudeix d’un pla especial de protecció des de l’any 1.985.

Està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, i amb un paisatge canviant al llarg de l’any, ens acull i ens torna al silenci i a la sensació de viure sense pressa, però també ens ajuda a entendre l’extrema necessitat i tenacitat humanes per modificar un territori de tant excepcional duresa (fragment extert de la seva web).

Parc de Pedra Tosca, Les Preses