Museu de la Terrissa, Quart

 
Quart
       
 
Bescanó
Cassà de la Selva
Celrà
Cervià de Ter
Fornells de la Selva
Girona
Llagostera
Quart
Salt
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Quart

Es troba situat en el SE de Girona, a la dreta del riu Onyar a tocar de la carretera C-250 que va de Girona a Sant Feliu de Guíxols.

L’església parroquial de Santa Margarida, d’origen romànic, fou força modificada en el s.XVIII, amb un campanar de planta quadrada que era de la primitiva església.

Quart juntament amb La Bisbal d’Empordà i Breda, es una població on la indústria de la ceràmica representa la indústria i comerç més important de la seva gent. En aquest aspecte destaca la Fira de la Terrissa que es celebra anualment.

Quart  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de la Terrissa, Quart
Museu de la Terrissa, Quart

Quart, La Bisbal d'Empordà i Breda, formen les tres poblacions gironines més influents en el camp productiu en ceràmica, terrissa i activitats afins.

El Museu de la Terrissa és un clar exponent de l’arrelada tradició entre l’artesania i la indústria del fang al llargs dels anys i la vocació del mateix poble de Quart i les seves rodalies. Des de les restes arqueològiques trobades a la Creueta i pertanyent al segle V-II aJC fins els nostres dies, Quart no tan sols ha deixat al llarg dels anys aquesta activitat, sinó que la potenciat i especialitzat com ho demostra la seva antiquíssima producció d’olles des de 1312 o la mateixa terrisseria negra tan tradicional de Quart.

El museu dotat d’una decoració agradable i didàctica, mostra al llarg de varies sales tot el que cal saber i descobrir del món de la terrissa, del seu art, la seva indústria i les més diverses tècniques d’obtenció i procés del fang.

Museu de la Terrissa, Quart  
 
 
   
   
   
 
Col.lecció Narcis Vidal, Quart
Col.lecció Narcis Vidal, Quart

La col·lecció d'en Narcís Gibert i Vidal fou iniciada a l'any 1977 i compren una col·lecció de vehicles en miniatura amb una àmplia diversitat d'objectes tals com: maquinària d'obres públiques, vehicles industrials, transpaletes, camions, compactadores, camions-cisterna, tractors, pales excavadores, grues, camions tràilers o autocars entre d'altres.

Es una col·lecció de més de 500 peces de diferents tipus i models en miniatura normalment en escales 1/32, 1/35 ó 1/50 i formen part d'una sola marca, la Casa Joal d'Alacant

Col.lecció Narcís Gibert Vidal, Quart