Museu de l'Aigua, Salt

 
Salt
       
 
Bescanó
Cassà de la Selva
Celrà
Cervià de Ter
Fornells de la Selva
Girona
Llagostera
Quart
Salt
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Salt

Salt es la població que més s’ha transformat en aquests últims seixanta anys. A passat de tenir uns 5000 habitants al anys 50 a 30.000 en el 2010.

L’activitat econòmica del municipi és avui molt diversa, però anys en rera estava clarament identificada amb dues gran indústries tèxtils: l’empresa Gassol i la Coma-Cros, com moltes de les poblacions existents a la vora del riu Ter com Bescanó, Bonmatí o Anglés.

En el casc antic destaquen la seva església parroquial de Sant Cugat i altres edificis com La Farga o torre de Sant Dionís i el Mas Ribot. Destaca sobre tot l’antiga fàbrica de Coma-Cros, avui convertida en un macro centre cultural.

Salt  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de l'Aigua, Salt
Museu de l'Aigua, Salt

El Museu de l’Aigua, es va inaugurar després de la segregació de Salt de la “Gran Gerona” l’any 1983. Situat en el Mas Llorens, condicionat a tal efecte, estava dedicat, a part de la cultura de l'aigua, a la història de la població.

Després d'aquests anys, el Museu s'ha transformat totalment i canviat d'ubicació. Avui es troba en el complex cultural de la Coma-Cros del Veïnat de Salt i té un desenvolupament museístic de doble vessant: l'interior i l'exterior.

El primer amb una àmplia oferta cultural a través de cinc espais. El segon, les visites guiades a diferents instal·lacions properes per tal de conèixer de prop les aplicacions del que s’exposa a l’interior.

Museu de l'Aigua, Salt  
 
   
   
   
   
 
 
Sealju