Can Jan de la Farrès, Fontcoberta

 
Fontcoberta
       
 
Banyoles
Camós
Fontcoberta
Palol de Revardit
Porqueres
Serinyà
Vilademuls
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Ripollès
Selva
 
 
Fontcoberta

Cinc són els nuclis que configuren les poblacions d’aquest municipi: Figueroles, Veïnat de Fares, Melianta, Vilavenut i el propi Fontcoberta.

Com a construccions cal destaca l’església parroquial de Sant Feliu que conserva una torre romànica, tot i que va ésser modificada en l’època gòtica. Va ésser consagrada a l’any 917 i dedicada a Sant Feliu i Sant Pere. També cal destacar dins el municipi, l’església parroquial de Vilavenut i l’ermita de la Mare de Déu de la Font, ambdues del s. XIII

Cal fer especial esment, a l’ermita de Santa Caterina d’Espasens (s.XII-XIII) avui totalment restaurada, i que s’ha pogut recuperar el tradicional aplec que fou suspès a l’any 1922. Al costat mateix de l’ermita hi ha les restes del Castell d’Espasens.

Fontcoberta  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Can Jan de la Farrès, Fontcoberta
Can Jan de la Farrès, Fontcoberta

Hi ha tres àrees: la "Platja d'Espolla", on hi passa un fet hidrogeològic, consistent en la formació d'una llacuna intermitent, que apareix quan els aqüífers del paratge van sobrats d'aigua. El fet més curiós, és el desenvolupament del "triops cancriformis" un crustaci d'aigua dolça, que mort quan les aigües desapareixen i torna a néixer quan aquestes retornen, gràcies als ous soterrats al fang.

Una part dedicada a les excavacions arqueològiques fetes al municipi principalment a l'entorn del Castell d'Espasens, avui en ruïnes.

La part dedicada a la col·lecció de rellotges que durant anys va fer l'artesà de la vila, en Josep Bofill i Ribas.

Can Jan de la Farrès, Fontcoberta