Masia_Museu de Can Borrell, Palol de Revardit

 
Palol de Revardit
       
 
Banyoles
Camós
Fontcoberta
Palol de Revardit
Porqueres
Serinyà
Vilademuls
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Ripollès
Selva
 
 
Palol de Revardit

Es un dels onze municipis que formen el Pla de l’Estany, situat en la part sud. Es un municipi ben comunicat, donat que pel seu municipi hi passa l’autovia C-150 que va a Banyoles i Olot.

Conserva  una torre circular del s.XI dona constància que antigament el poble havia estat emmurallat.

Destaquen l’església parroquial de Sant Miquel, edifici romànic d’una sola nau, amb dues afegides posteriorment, i absis semicircular a,b fris ornat i campanar de planta quadrada, i el Castell de Palol de Revardit (s.XV-XVI), del qual es conserva una majestuosa torre de planta rectangular.

Palol de Revardit  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit
Col.lecció Escubedo-Garcia

Impressionant col·lecció d'aparells de la ciència i la tècnica. Una col·lecció feta amb amor i passió per Antoni Escubedo Molins i la seva senyora Mª Assumpció Garcia. Els seus autors, li donen el nom de "Sensacions a l'entorn de la ciència".

Mostra un ventall d'enginys i elements, que ajuden a descobrir part de l'evolució tecnològica dels darrers segles, permetent el coneixement dels misteris sorprenents de la Ciència.

Un entorn apassionant i diferent en el qual la realitat conviu amb la fantasia. El món de l'electricitat, el cinema, la mineralogia, la llum, el so, la imatge, la mecànica, la música, les telecomunicacions, la fotografia, la rellotgeria i un llarg etcètera i són presents.

Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit  
 
 
   
 
   
 

• Per a contactar o sol.licitar reserves, també es pot fer a través de:

AJUNTAMENT DE PALOL DE REVARDIT
Plaça de l'Ajuntament, s/n
Tel. 972.594.448 - Fax.972.594.561 - correu - web
17843 - PALOL DE REVARDIT

El museu de la Col·lecció Escubedo-Garcia, es de caire particular i per tant, no està sotmès a un horari ni pagament de cap tipus d'entrada per a poder-lo visitar. Simplement cal fer una reserva prèvia, concretant dia i hora de visita i el nombre de persones. No s'admeten grups nombrosos ni visites que no tinguin un interès real, ja sigui d'aprenentatge o coneixement pel món tècnic i científic. Es un museu de gran interès per a: professors d'instituts o FP, estudiants (majors de 12 anys), mestres de tots nivells, professors i estudiants universitaris, professionals o simplement persones amb interès i inquietuds pel món tècnic i científic.

 
Masi-Museu del Mas Borrell
Masia-Museu Can Borrell

"Soldados de Salamina" és una novel·la de Javier Cercas, que es va convertir en un film de la mà de David Trueba. Però el més fascinant de la història és que aquesta fou real, i viscuda per Rafael Sánchez Mazas alt dirigent i ideòleg de la Falange Española, en un territori i unes persones reals que vivien al Pla de l'Estany.

Impulsat per l'Ajuntament de Palol de Revardit, es va iniciar les "Visites guiades a les rutes dels Soldados de Salamina, on el "Mas Borrell" hi jugar un paper clau. En la planta baixa hi ha una sala dedicada a l'esdeveniment i altres dependències que després de molts anys estan igual de quan els habitants de la masia van viure en persona els fets que es poden "reviure" a través de les rutes.

Masia-Museu del Mas Borrell, Palol de Revardit