Pinacoteca Coll Bardolet, Campdevànol

 
Ripollès Campdevànol
       
 
Campdevànol
Camprodon
Gombrèn
Molló
Planoles
Queralbs
Ribes de Freser
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses
Toses
Vallfogona del Ripollès
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Selva
 
 
Campdevànol, Ripollès

Es una població on les tradicions i les festes tradicionals estan molt arrelades, i que són organitzades per diferents entitats del poble. La festa dels Elois, la de Sant Joan, certamen literari, la calçotada popular, el ball de la Dansa o la mateixa festa major, en són alguns exemples.

Un dels edificis més emblemàtics de Campdevànol és la seva església parroquial. Una construcció del segle XII d’estil romànic tardà, amb absis llis i campanar d’espadanya i que fou ampliada notablement en el segle XVII.

Un altre edifici d’interès és l'església de Sant Llorenç de Campdevànol tot i que aquest està situat a la Vall del Merdàs.

Campdevànol, Ripollès  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Pinacoteca Coll i Bardolet, Campdevànol
Pinacoteca Coll Bardolet, Campdevànol

Josep Coll i Bardolet neix a Campdevànol el 7 de novembre de 1912. Tot i que part de la seva vida l'ha viscuda a Valldemossa (Mallorca) on era fill il·lustres i on hi va morir el 30 de juliol de 2007, ha estat marcada per una gran activitat pictòrica tant pel que fa a l'aprenentatge, com al seu treball artístic i obra en general.

La Pinacoteca de Campdevànol, fou inaugurada a l'any 1988 depenent de la Fundació Caixa de Girona (actualment Fundació La Caixa), i on s'hi mostra una part de la seva obra.

Pinacoteca Coll Bardolet, Campdevànol