Museu Isaac Albéniz, Camprodon

 
Camprodon
       
 
Campdevànol
Camprodon
Gombrèn
Molló
Planoles
Queralbs
Ribes de Freser
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses
Toses
Vallfogona del Ripollès
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Selva
 
 
Camprodon, Ripollès

Camprodon es troba situat en la vall del mateix nom i actualment també inclou l’antic municipi de Beget. Parlar de Camprodon és parlar de paisatges, de gastronomia, de la seva varietat d’embotits, les festes i de Isaac Albéniz entre moltes altres coses.

La imatge típica de Camprodon és el seu pont construït al s.XIV, però també hi ha altres edificis com el Monestir de Sant Pere de Camprodon, on queden vestigis de la primitiva obra romànica com el campanar. L’església de Santa Maria del s. XIV és tot un exemple d’art gòtic. El portal de Cerdanya, el Convent del Carme, la Casa de la Vila o l’església de Sant Miquel dels Cavallers.

En el seu municipi hi ha el poble de Beget, declarat conjunt historicoartístic on s’alça la magnífica església Romànica de Sant Cristòfol de Beget.

Camprodon, Ripollès  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Isaac Albéniz, Camprodon
Museu Isaac Albeniz, Camprodon

Isaac Albéniz fou un gran pianista i compositor que va néixer a Camprodon el 29 de maig de 1860. Prodigi del piano, va composar obres com: Iberia, Cancionero de palacio, Catalonia, l'opera Merlin o Asturias entre d'altres.

Al llarg de la seva vida, va visitar molts països tant d'Europa com d'Amèrica portant la seva música i la seva genialitat a indrets molt allunyats d'on havia nascut.

El museu molt complert i àmpliament documentat, no únicament en la vessant artística de l'autor, sinó també de la seva persona humana i familiar.

Museu Isaac Albeniz, Camprodon  
 
   
   
   
   
 
Museu de la Retirada, Camprodon
Museu de la Retirada, Camprodon

Es un museu nascut i suportat per iniciativa privada en base a inquietuds i consideracions històriques pel coneixement de fets succeïts a la Vall de Camprodon cap al final de la Guerra Civil.

L'exposició recull el material que ha estat trobat, i que fou abandonat a la Vall de Camprodon per les tropes republicanes durant l’èxode cap a França degut a l’empeny de les tropes franquistes i la caiguda del front de Catalunya.

L’objectiu de l’exposició no tan sol persegueix mostrar el material físic armamentístic abandonat, sinó també la condemna  a l’horror de la guerra i el dramatisme que representa aquesta situació sobre tot per a la població civil.

Museu de la Retirada, Camprodon  
 
   
   
   
   
 
Col.lecció Litúrgica de Santa Maria
Exposició litúrgica de Santa Maria, Camprodon

L'església de Santa Maria de Camprodon és un temple de grans dimensions acabat amb un absis angular i disposant de laterals amb diferents altars.

Es en aquestes parts on es poden contemplar diferents peces d'art i orfebreria religiosa, exposades de forma molt acurada i amb àmplia informació pel visitant.

També en el mateix recinte hi ha una part d'exposició d'indumentària i objectes religiosos, en la capella dels dolors.

Exposició Litúrgica de Santa Maria, Camprodon  
 
   
   
   
   
 
 
Ben be d'Olot