Museu del Comte Arnau, Gombrèn

 
Gombrèn
       
 
Campdevànol
Camprodon
Gombrèn
Molló
Planoles
Queralbs
Ribes de Freser
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses
Toses
Vallfogona del Ripollès
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Selva
 
 
Gombrèn, Ripollès

El poble conserva l’aspecte de la vila fortificada, amb vells murs i un portal d’entrada.

En el sector de Mongrony hi ha el santuari de Mongrony del s.XV al mig d’una escala que puja fins a l’església de Sant Pere de Mongrony, situada en un pla enlairat, sobre una cinglera. Aquesta església romànica és del s.XII té una gran nau, amb absis i dues absidioles en disposició trevolada, un pòrtic amb tres arcs i campanar d’espadanya.

Dins el terme municipal també destaquen els edificis com l’església romànica parroquial de Sant Joan i les ruïnes del Castell de Mataplana.

Gombrèn, Ripollès  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu del Comte Arnau, Gombrèn
Museu del Comte Arnau, Gombrèn

La llegenda del comte Arnau a l'Alt Ripollès, comença a la població de Grombèn on neix probablement la tradició llegendària del comte Arnau. Els llocs on la llegenda pren més força és el propi Gombrèn, el Castell de Mataplana i Montgrony, tot i que també hi és present en altres indrets com Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

En el museu s'hi exposen tot un conjunt de peces i troballes arqueològiques que procedeixen de les excavacions fetes al Castell de Mataplana, situat a pocs quilòmetres de Gombrèn en direcció a Castellar de N'Hug. El museu és petit, però està molt ben presentat i amb panells amb àmplia informació sobre els esdeveniments històrics.

Museu del Comte Arnau, Gombrèn  
 
 
   
   
   
 
Jardí botànic de plantes medicinals, Gombrèn
Jardí de plantes medicinals, Gombrèn

Aquest jardí fou inaugurat a l'any 1995. És un petit recinte molt ben cuidat on si cultiven i es te cura de un gran nombre de plantes medicinals. Pels amants de la medicina tradicional que durant anys i panys s'ha fet a les llars catalanes, sobretot a pagès i a la muntanya, val la pena fer-hi una visita.

Des de les espècies més tradicionals i conegudes com la maria lluïsa, la farigola, la menta, el romaní, o la valeriana, fins a altres, totalment desconegudes, al menys pels no entenedors en la matèria. Cada planta, disposa d'un petit cartell on s'hi detallen les característiques i nom científic.

Jardí de Plantes Medicinals, Gombrèn