Exposició del Cremallera de Núria, Ribes de Freser

 
Ribes de Freser
       
 
Campdevànol
Camprodon
Gombrèn
Molló
Planoles
Queralbs
Ribes de Freser
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses
Toses
Vallfogona del Ripollès
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Selva
 
 
Ribes de Freser, Ripollès

Es la vila més important de la Vall del mateix nom, que es forma amb l’aiguabarreig del riu Freser amb el Segadell i el Rigard. La Vall de Ribes és una zona molt calcària i el pas del Freser ha donat lloc a l’estret de Sant Martí d’Armàncies i a les coves de Ribes.

A la Vall de Ribes es reuneix la Val de Núria, que recull les aigües del Puigmal, la Vall de Toses i la de Pardines.

L’activitat industrial té una llarga tradició històrica que arrenca de les explotacions mineres amb tallers dedicats a la fabricació d’armes en el s.XVII principalment. Més tard, la disponibilitat d’aigua també va fer aparèixer diferents tipus d’indústries de tipus elèctric, tèxtil o d’embotellat d’aigua.

Ribes de Freser, Ripollès  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Exposició del Cremallera de Núria, Ribes de Freser
Exposició del Cremallera de Núria, Ribes de Freser

En l'exposició es pot veure material, maquinària i informació per a conèixer i veure in situ el material mòbil utilitzat en la construcció i explotació del cremallera que va des de Ribes de Freser fins al Santuari de Núria, passant per Queralbs.

El local ordenat i documentat s'hi poden veure les antigues màquines de tracció com la locomotora de vapor Julian Fuchs, màquines elèctriques, cotxers de viatges i el cotxe saló, tot un estil d'elegància d'aquest medi de transport, i emprat al llarg dels anys per ocasions especials. L'exposició a part de disposar de tot una sèrie de panells d'informació també disposa d'un audiovisual temàtic.

Exposició Cremallera de Núria, Ribes de Freser