Museu del Pastor, Fornells de la Muntanya

 
Toses
       
 
Campdevànol
Camprodon
Gombrèn
Molló
Planoles
Queralbs
Ribes de Freser
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses
Toses
Vallfogona del Ripollès
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Selva
 
 
Toses, Ripollès

El municipi està situat a l’extrem nord-oest de la vall de Ribes, al límit amb la comarca de la Cerdanya, amb la qual comunica per mitjà de la carretera N-152 a través de la collada de Toses, i amb direcció a Puigcerdà.

Toses té tres colors molt característics el verd dels boscos, el blanc quan arriba el fred i la neu, tot i que possiblement el blau del cel és el que li dona aquesta imatge de postal.

Es un municipi poc poblat i la seva superfície no és petita i per tant la seva densitat de població és baixa i disseminada pels cinc nuclis urbans: Toses, Fornells de la Muntanya, Dòrria, Nevà i Espinosa.

Toses, Ripollès  
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu del Pastor, Toses
Museu del Pastor, Fornells de la Muntanya, Ripollès

Al museu hi ha els estris, les eines, els atuells i de fet, la vida d'en Joaquim Gassó i Crehuet. Una persona lligada tota la seva vida a la muntanya on hi va desenvolupar el dur ofici de pastor.

Entre els premis que va tenir en vida i ha la Creu de l'Ordre Civil del Mèrit Agrícola, otorgada pel Rei d'Espanya, Joan Carles I a l'abril del 1982.

Tots els estris actualment són exposats en una sala de "Cal Pastor", però hi ha el projecte de construcció d'un nou edifici que seria destinat a ésser el Museu del Pastor i la Muntanya.

Museu del Pastor, Fornells de la Muntanya