Museu Etnològic d'Amer

 
Selva Amer
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Amer

La vila d’Amer té el seu origen en el monestir benedictí de Santa Maria d’Amer; una construcció del segle IX del qual només resta l’església de Santa Maria del segle XII, de constitució romànica força modificada, amb dos absis amb arcuacions llombardes, i altres elements diversos pertanyents a l’antic monestir.

Es prou coneguda la seva plaça porxada d’una gran harmonia tot i la diversitat d’edificis que l’envolten. Es una de les més grans de Catalunya i entre molts actes que si fan al llarg de l’any, el 16 d’agost durant la Festa Major s’hi fa la coneguda “Sardana de l’Alcalde”.

Pels amants de la muntanya i del caminar, l’ermita de Santa Brígida a prop d’Amer, ofereix la possibilitat de gaudir d’una vista esplèndida.

Amer  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Etnològic, Amer
Museu Etnològic Lluis Sidera, Amer

El Museu Etnològic d'Amer recull principalment entre altres peces i apartats, la col.lecció de Lluís Sidera Pujolrás.

Tot un ampli conjunt d'estris, eines, maquinària, instruments i altres aparells diversos. A través de diferents sales es pot contemplar de forma ordenada i temàtica tota la varietat dels diferents elements que constitueixen el museu.

Gran part de la història de la població i de les seves rodalies, pel que fa als diferents oficis artesanals i labors del camp hi són presents. També s'hi exposen altres objectes, com poden ésser per exemple, els antics gegants de la vila.

Museu Etnològic, Amer