Jardí Tropical Pinya de Rosa, Blanes

 
Selva Blanes
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Blanes

Blanes és la porta d’entrada a la Costa Brava per la part sud. La vila es troba al peu d’un turó coronat per les restes del Castell de Sant Joan, del qual es conserven la torre, fragments de murs del castell i la capella de Sant Joan.

L’església de Santa Maria del s.XVI és un notable exemplar gòtic amb un campanar quadrat de tres pisos i amb una gran rosassa de la façana principal. Al costat de l’església parroquial hi ha les restes del palau dels vescomtes de Cabrera, del qual només es conserva la façana i poca cosa més.

Blanes és una població eminentment turística i disposa d’un ampli port esportiu i pesquer, a més d’àmplies platges i de petites cales. Un dels esdeveniments més coneguts a l’estiu, són el Focs.

Blanes  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Jardí Botànic Marimurtra, Blanes
Jardí Botànic Mar i Murtra, Blanes

La idea va néixer a l'any 1924, quan Karl Faust, un home de negocis i empresari alemany afincat a Barcelona, va adquirir la finca. Són 16 Ha. amb 6.000 espècies d'arreu del món, més de 200.000 plantes i 150 espècies en perill d'extinció.

Aquest patrimoni emmarca el jardí, com un indret d'alt interès per a l'estudi, l'ensenyament i la investigació botànica.

També és important, la mostra estètica del jardí amb una combinació dels colors que ofereix la flora, que combinats amb els colors del cel, del mar i de l'entorn idíl·lic, fa d'aquest jardí, un lloc d'obligada visita. Els jardins de Marimurtra també és Estació Internacional de Biologia Mediterrània.

Jardí botànic Marimurtra, Blanes  
 
   
   
   
   
 
Jardí Botànic Tropical Pinya de Rosa, Blanes
Jardí tropical Pinya de Rosa, Blanes

El Jardí Botànic de "Pinya de Rosa" de Blanes, fou un projecte portat de la mà del Dr. Ferran Riviere de Caralt, pràcticament a partir del 1945 que va ésser quan va adquirir la finca.

El conjunt de la col·lecció botànica comprèn més de 7000 espècies, enquadrades en molts gèneres. En el jardí de cactus s'hi combinen els exemplars columnars, grans canelobres de varis metres d'alçada, amb les espècies globulars les quals estan disposades en alguna zona formant conjunts de centenars d'exemplars.

El jardí és una entitat viva, cada any s'hi sembren de l'ordre de unes 1.500 espècies, entre noves i algunes llavors d'espècies repetides per augmentar la col·lecció.

Jardí botànic tropical Pinya de Rosa, Blanes