Els Forns, Breda

 
Selva Breda
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Breda

En el nucli antic de la vila, declarat monument històric-artístic a l’any 1974, s’alça l’antic monestir de Sant Salvador, fundat a l’any 1038 pels vescomtes de Cabrera. De l’època romànica conserva el seu campanar del segle XI i que avui, és el símbol i la imatge més coneguda de Breda.

Conjuntament amb el campanar que té cinc pisos i una alçada de 23 metres hi ha l’església d’estil gòtic (s.XIV-XVI), i es conserven un claustre romànic, la casa abacial i el pati de l’abadia amb velles arcades i finestrals gòtics.

Breda és conjuntament amb La Bisbal d’Empordà i Quart, una vila amb gran tradició pel que fa al treballs en ceràmica. Actualment està molt especialitzada en la fabricació d’especialitats artesanes en fang pel foc i productes ceràmics per a l’alimentació i la decoració.

Breda  
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Aragay, Breda
Museu Aragay, Breda

El museu està dedicat a la figura de Josep Aragay i Blanchart, un artista que va saber compaginar durant la seva vida, la pintura, la literatura i la decoració estretament lligada a la ceràmica.

Nascut a Barcelona a l'any 1889 va estar de sempre lligat a Breda, a través de la seva mare que n'era filla. També la seva col·laboració es va fer palès en diferents setmanaris al llarg de molts anys. Catalanista i gran amant d'Itàlia, en Josep Aragay va morir a Breda a l'any 1973.

El Museu Aragay és un espai senzill, decorat amb un gust exquisit i que combina l'art d'Aragay en un entorn arquitectònic agradable.

Museu Aragay, Breda  
 
 
   
   
   
 
Els Forns, Breda
Els Forns, Breda

Els Forns és el Centre Cultural i d'informació turística de Breda, però a més disposa d'un ampli espai amb una exposició permanent que amb una decoració agradable i una disposició museística molt atractiva, exposa la història de la ceràmica de Breda.

S'exposa la creativitat i els treballs de l'industria artesana de Breda dedicada al llarg de molts anys a la ceràmica ja sigui de utilitat quotidiana, artística o decorativa, i en molts casos vers una clara tendència a l'artesania.

Els Forns, Breda