Casa-Museu del compositor Lluis Duran Massaguer, Massanes

 
Selva Massanes
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Massanes

Massanes és d’aquests municipis gironins com Maçanet de la Selva o de Cabrenys, Cassà de la Selva o Cassà de Pelràs (Corçà), on hi ha una certa contradicció entre la utilització de la “ss” i de la “ç”. Sembla que l’Institut d’Estudis Catalans defensa més la utilització de la “ç” mentre que la postura popular s’inclina més a continuar emprant la “ss” malgrat la seva traducció postbèl·lica del 1939.

Pertany a la comarca de la Selva i està situat en un indret ben comunicat i tranquil, on les àrees de cultiu i bosc formen part d’una manera molt important de llur dibuix paisatgístic.

A prop del nucli urbà i de fàcil accés hi ha l’ermita de Sant Roc, una construcció que data del s.XVI i que al llarg dels anys, sobre tot en períodes de inestabilitat com la Guerra del Francès o al Guerra Civil, ha sofert important desperfectes, però que ha estat reconstruïda i habilitada una i altra vegada, com a símbol i testimoni històric del poble.

Massanes  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Exposició del mestre Lluis Duran, Massanes

En una sala de l’ajuntament de Massanes s’hi exposa el recull de l’obra i premis del mestre Lluís Duran i Massaguer; un compositor de sardanes i músic que va néixer a Massanes el 4 de març de 1922 i on també hi va morir als 77 anys.

Tot i que professionalment també es va dedicar a l’hostaleria que era el negoci familiar, de ben jove inicià els estudis musicals a Hostalric, per a passar posteriorment a Girona i Barcelona. Va formar part del conjunt hostalriquenc “Siboney”, passant posteriorment a integrar-se en l’orquestra Ferrer de Girona i més tard en la Gran Orquestra Pizarro. Va tornar a “Siboney” on hi va tocar fins que es va retirar a l’any 1965.

Va composar més de 150 sardanes, la majoria musicals, però en altres i va afegir lletra, les quals es poden consultar en l’arxiu que hi ha en la exposició on també hi ha gran quantitat de premis i diplomes que li van concedir en vida.

Exposició del mestre Lluis Duran, Massanes