Museu de les Galetes, Santa Coloma de Farners

 
Selva Santa Coloma de Farners
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de La Selva situada en una plana fluvial, però acompanyada d’una ampla zona muntanyosa com són els contraforts de Santa Bàrbara, l’Espinau, el Padró i el serrat del Corb.

Va adquirir el títol de ciutat per disposició del rei Alfons XIII a l’any 1906 en base a la població, i les activitat agrícoles, industrial, forestals i comercials. A l’any 1950, va celebrar el seu mil·lenari, eren els mil anys que havien passat des de la consagració de la primera església parroquial, feta pel bisbe de Girona, Gotmar.

Avui, Santa Coloma de Farners, és una vila dinàmica, comercial, industrial i humana alhora. Un indret encerclat per la natura i l'aigua, on els colors dels entorns van canviant al llarg de l'any amb les anades i vingudes de les estacions anyals.

Santa Coloma de Farners  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de la Galeta, Santa Coloma de Farners
Museu de les Galetes, Santa Coloma de Farners

La família Trias de gran tradició en el món de la confiteria i la indústria d'alimentació amb la seva especialitat en l'elaboració de galetes artesanals i de gran qualitat, ha guardat amb cura durant molts anys, tot un seguit de maquinaria, eines i elements vinculats amb la fabricació de galetes.

I no tan sols això, sinó que a més en el museu s'hi poden veure altres articles i elements vinculats com poden ésser els relatius a l'antiga botiga de confiteria i documents d'administració de l'empresa familiar.

Una història que arranca de la mà del confiter: Joaquim Trias Vila a l'any 1908.

Museu de la Galeta, Santa Coloma de Farners  
 
 
   
   
   
 
La Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farners
La Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farners

La singular descripció de l’entitat com a “Casa de la Paraula” ja dóna a entendre que la seva funció serà la d’utilitzar el mot com la base a partir del qual es desenvolupa qualsevol pensament. Un pensament que pot esdevenir poesia, prosa, comunicació, cultura, cant o reflexió entre molts altres, donada la seva força dins un llenguatge.

Aquesta expressió a partir de la paraula també es pot veure ampliada a partir de l’art, es per això que l’entitat a part de integrar tot el contingut expressiu a partir de la paraula, també mostra la percepció a partir de l’art, principalment de la pintura i l’escultura. Una prova d’aquesta filosofia són les activitats i exposicions que es fan en el centre, emmarcades en la llengua i les mostres d’art.

La Casa de la Paraula està situada al vell mig de la població, a prop de la plaça Farners on es troba església parroquial de Santa Coloma, en l’edifici eclecticiste del s.XIX conegut com Can Gironès.

La Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farners