Museu Municipal, Tossa de Mar

 
Selva Tossa de Mar
       
 
Amer
Arbúcies
Blanes
Breda
Lloret de Mar
Massanes
Sant Hilari Sacalm
Santa Coloma de Farners
Sils
Tossa de Mar
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
 
 
 
Tossa de Mar

Es una de les poblacions de la Costa Brava que més a captivat a residents i forans per la seva bellesa i els seus innumerables racons, espais i edificis.

La Vila Vella, les muralles i les torres de defensa, el Palau del Batlle, Can Magí, l’església parroquial de Sant Vicenç, la capella de Sant Miquel de l’Hospital Nou o la Casa Falguera, en són alguns exemples.

En la història de Tossa hi ha dos personatges molt significatius: El Pelegrí, el símbol de Tossa de Mar, amb una tradició que es remunta al s.XV i Ava Gardner, l’actriu nord-americana que a l’any 1950 va arribar a Tossa de Mar per a filmar “Pandora y el holandés errante”, demostrant al llarg del rodatge un gran interès, deferència i simpatia vers la gent de Tossa de Mar. El record a Ava Gardner és avui encara present amb l'estàtua en el seu honor que hi ha en un punt privilegiat de la Vila Vella.

Tossa de Mar  
 
   
   
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Municipal, Tossa de Mar
Museu Municipal de Tossa de Mar

El Museu Municipal de Tossa de Mar és una de les entitats museístiques més antigues de les comarques gironines. Va ésser obert al públic l'1 de Setembre del 1935, deu mesos abans d'esclatar la Guerra Civil.

Es un museu que recull tota una varietat important de peces de tipus arqueològic, escultòric i de pintura, com també hi és present la ceràmica i el vidre. Està situat en el mateix nucli de la Vila Vella, dins el recinte emmurallat i en l'edifici conegut com a "Casa Falguera".

Museu Municipal, Tossa de Mar  
 
 
 
   
   
 
Centre d'Interpretació dels Fars de la Mediterrània, Tossa de Mar
Far de Tossa de Mar

Al llarg de set sales, el Centre d'Interpretació dels Fars de la Mediterrània fa una vasta i detallada exposició de la importància i funció que han tingut i tenen els fars, tot i que actualment la navegació compte amb estris i tecnologia molt més avançada que els nostres avantpassats.

Aquesta importància i funció, es fa patent a mesura que hom va passant les sales, fins arribar a l'ultima on a través d'una petita però essencial exposició, es poden contemplar els mecanismes, llenguatges, simbologia, material elèctric i altres objectes propis de la tecnologia i la gestió dels fars.

Centre d'Interpretació dels Fars de la Mediterrània, Tossa de Mar  
 
 
   
   
   
 
Vil.la romana dels Ametllers, Tossa de Mar
Vil.la Els Ametllers, Tossa de Mar

La vil·la que es situa entre els segles II aC i el VI dC va ésser descoberta a l’any 1914 pel doctor local Ignasi Malé, i és una de les troballes més importants dins l’antiga província de Tarraco.

Consta de dues àrees ben diferenciades: la part urbana i la part fructuària, estant situada en una gran part del Turó de Sant Magí, fet que en aquell temps hauria tingut i disposat d’una àmplia vista sobre la badia de Tossa de Mar.

Les peces trobades en diferents excavacions, estan exposades en el Museu Municipal de Tossa de Mar.

Vil.la Romana dels Ametllers, Tossa de Mar