Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, Agullana

 
TEMÀTICA
ESPAIS dE BIOLOGIA ANIMAL
PUBLICITAT
       
 
BIOLOGIA ANIMAL
ESPAI TEMÀTIC
IRBIO
 

Aquest apartat dedicat als “Espais de Biologia Animal” no concorda amb cap criteri oficial de qualificació com a museu. Giromus, en varis apartats ja especifica que no s’ajusta a criteris oficials sobre museus per part d’entitats competents, sinó que la seva distribució temàtica obeeix a criteris propis emmarcats en elements populars i que poden ésser d’interès a una part de la població, i per tant, poden ésser font i recurs pel coneixement i l’aprenentatge per part de gent de totes les edats.

Els espais de Biologia Animal, són llocs on es té cura d’éssers vius, que viuen i es cuiden en un entorn i medi adient al seu hàbitat. Espais molt adients perquè es puguin veure en viu animals, alguns difícils de poder contemplar en el seu hàbitat i d’altres que no formen part de la fauna del territori gironí.

Un clar exemple pot ésser el Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, situat al vell mig d’aquest parc natural de l’Alt Empordà i que permet contemplar en viu un gran nombre d’exemplars d’aquest tipus de rèptils. El Molló Parc, descrit com el parc dels Pirineus, és un altre exemple on grans i petits poden gaudir i conèixer en viu, com són els animals que volten per diferents indrets de la serralada dels Pirineus.

 
 
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Castelló d'Empúries

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà té una superfície de 4730 Ha. de les quals unes 825 Ha. són reserva natural integral estrictament protegida.

L'objectiu de la declaració d'aquesta àrea com a parc natural és doble: d'una part, conservar, millorar i potenciar els sistemes naturals i de l'altra, fer compatible la conservació del medi ambient amb el desenvolupament econòmic.

El parc presenta tot un mosaic d'ecosistemes interdependents però alhora ben diferenciats com: mar, platges, sorrals costaners, llacunes, salsures, closes, peces, feixes, estanys, aiguamolls d'aigua dolça, rius, rieres, recs, conreus, aspres i finalment, nuclis habitats, com masos, cortals i petits veïnats.

 
 
 
     
     
   
 
Molló Parc, el Parc dels Pirineus
Parc dels Pirineus, Molló

Molló Parc és un parc natural situat en un paratge verd, agradable, pirinenc i banyat pel Ritort afluent del Riu Ter, format per tot un seguit de recorreguts a fi de poder passejar per tot el seu recinte de forma còmode i agradable.

El parc ofereix la possibilitat de contemplar la fauna del Pirineu amb presència d’animals pirinencs com: marmotes, cabirols, ossos bru, muflons, cérvols, isardes, cabres salvatges, daines o esquirols.

Disposa d’una granja amb varietat d’animals com: ànecs, gallines, ovelles o conills. Per les famílies que volen passar-hi el dia, també hi ha zones de picnic i servei de cafeteria i una botiga de records.

Molló Parc, Parc dels Pirineus  
 
   
   
   
   
 
Centre Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella

El centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, comprèn instal·lacions destinades a la cria en captivitat de la Tortuga Mediterrània (Testudo hermanni), espècie en greu perill d'extinció, que manté a l'Albera la darrera població peninsular.

L'objectiu del centre és la cria en captivitat de les tortugues, però també, el de complir funcions pedagògiques, atraient escoles, famílies, grups i tot tipus de persones, a fi d'ensenyar a entendre i estimar les tortugues i el bosc mediterrani, i a no capturar o molestar aquests animals tan singulars del nostre entorn.

Les instal·lacions del CRT permeten l'estudi de la biologia de les tortugues, i de l'ecotipus característic del Pirineu oriental.

 
 
   
   
   
   
 
Park Butterfly Empuriabrava, Castelló d'Empúries

El jardí tropical és un papallonari on es combina la flora tropical amb tot un bon nombre de papallones vives que volent de forma fascinant, amb els seus colors a través del verd de l'entorn.

Les papallones que viuen en tota llibertat per l'interior del jardí mantingut a una temperatura i humitat adequada, s'alimenten del nèctar de les plantes exòtiques que hi ha en el recinte, el qual hi té el factor afegit de les petites llacunes i saltants d'aigua que li donen tot l'aire tropical necessari per a gaudir d'aquest tipus d'ambients climàtics.

 
 
 
   
   
   
 
Butterfly center, Llagostera

El Butterflies Center és una entitat lúdica i educativa dedicada als insectes en general i a les papallones en particular.

Es un centre que permet endinsar-se en el tròpic, on es troben les papallones més espectaculars del món. Centenars de papallones hi són presents, permeten sentir, viure i veure el seu moviment.

Butterflies Center està dividit en dues parts: La zona d'exposició permanent de papallones i d'insectes dissecats i la zona de l'Insectarium, que és un espai enjardinat tropical on les papallones hi viuen i es mouen en total llibertat.

Butterflies Center, Llagostera  
 
 
   
   
   
 
Parc d'Aus, Torroella de Montgrí

El Parc d'Aus és un espai obert situat en un lloc privilegiat, no únicament per l’amplitud de la seva instal·lacions, sinó també per la seva ubicació de fàcil accés i amb la bella panoràmica del massís del Montgrí amb el seu castell medieval situat en el cim.

Un espai on grans i petits, així com gent experta, poden gaudir de poder contemplar de forma inèdita en les nostres comarques, un gran nombre d'aus i altres animals. Gran quantitat de lloros, faisans, cignes, ànecs, oques o gallines entre d'altres, procedents de diferents racons del món, amb una varietat de colors i formes realment sorprenents. També s'hi poden veure altres animals com el burro català, porc vietnamita, tortugues, cabres, ovelles o ponis, entre d'altres.

L'espai disposa de servei de bar, zona de lleure per a mainada i una zona on es pot fer picnic o altres tipus de celebracions o aniversaris.