Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit

 
TEMÀTICA
museuS dE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA
PUBLICITAT
       
 
CIÈNCIA I TÈCNICA
ESPAI TEMÀTIC
Joves i Ciencia
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
ICREA
IEEC
CSIC
RD CSIC
 

La Ciència i la técnica són dues activitats inseparables en la historia de la humanitat. En els últim dos-cents anys l’evolució de les dues disciplines ha estat ferotge, descomunal. Tots els camps de la ciència s’han vist trasbalsats per les innovacions, descobriments i millora de les seves tècniques i processos d’investigació.  La tècnica ha fet que aquesta ciència arribes a tenir cara i ulls en una interminable nombre de màquines, equips, invents o infinitats de sistemes o medis.

Tots, absolutament tots el camps del coneixement s’han vist alterats i modificats profundament amb el desenvolupament científic i tècnic. Parlar de la seva influència en camps com l’aeronàutica, medicina, farmàcia, navegació terrestre, aèria i marítima, informàtica, electrònica o meteorologia, seria només un reduït nombre d’aplicacions, davant un campo infinit.

Museus dedicats a la ciència i a la tècnica, evidentment no n’hi ha tants com els dedicats a la pintura per exemple. Però hi ha alguns que tenen una gran riquesa expositora pel que fa al contingut científic i tècnic. Destaca el Museu de la Tècnica de l’Empordà, on en varies plantes s’exposa una gran quantitat d’interessants objectes. Entre aquests destaquen, possiblement com una de les millors col·leccions d’Europa, per no dir la millor, en màquines de cosir i màquines d’escriure.

La col·lecció Escubedo-Garcia, també és de gran valor pel coneixement científic i tècnic, tot i que al tractar-se d’una entitat particular, és restrictiva la seva visita, i per tant, limitada a aquelles persones verdaderament interessades en la temàtica.

 
Museu de la Tècnica de l'Empordà, Figueres

El Museu de la Tècnica de l'Empordà disposa d'una amplíssima exposició creada de la mà de l'empresari figuerenc Pere Padrosa i la seva esposa Margarida Pierre.

Una extraordinària col·lecció i variada exposició de màquines, estris, equipaments, documentació i objectes de gran valor tècnic i tecnològic, que van ésser de gran utilitat en l'època que van ésser inventats i posats a disposició de la indústria, les empreses i els particulars.

La col·lecció de màquines de cosir i d'escriure, és realment indescriptible, cal veure-ho personalment per apreciar i valorar aquestes dues màquines que van revolucionar la indústria tèxtil d'una banda i el món administratiu i periodístic per un altre.

 
 
   
  Personatges: P.Pedrosa i M.Pierre
     
     
 
Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit
Col.lecció Escubedo-Garcia

Impressionant col·lecció d'aparells de la ciència i la tècnica. Una col·lecció feta amb amor i passió per Antoni Escubedo Molins i la seva senyora Mª Assumpció Garcia. Els seus autors, li donen el nom de "Sensacions a l'entorn de la ciència".

Mostra un ventall d'enginys i elements, que ajuden a descobrir part de l'evolució tecnològica dels darrers segles, permetent el coneixement dels misteris sorprenents de la Ciència.

Un entorn apassionant i diferent en el qual la realitat conviu amb la fantasia. El món de l'electricitat, el cinema, la mineralogia, la llum, el so, la imatge, la mecànica, la música, les telecomunicacions, la fotografia, la rellotgeria i un llarg etcètera i són presents.

Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit  
 
 
   
 
   
 

• Per a contactar o sol.licitar reserves, també es pot fer a través de:

AJUNTAMENT DE PALOL DE REVARDIT
Plaça de l'Ajuntament, s/n
Tel. 972.594.448 - Fax.972.594.561 - correu - web
17843 - PALOL DE REVARDIT

El museu de la Col·lecció Escubedo-Garcia, es de caire particular i per tant, no està sotmès a un horari ni pagament de cap tipus d'entrada per a poder-lo visitar. Simplement cal fer una reserva prèvia, concretant dia i hora de visita i el nombre de persones. No s'admeten grups nombrosos ni visites que no tinguin un interès real, ja sigui d'aprenentatge o coneixement pel món tècnic i científic. Es un museu de gran interès per a: professors d'instituts o FP, estudiants (majors de 12 anys), mestres de tots nivells, professors i estudiants universitaris, professionals o simplement persones amb interès i inquietuds pel món tècnic i científic.

 
Col.lecció Martí Amiel, Figueres
Pendent de visitar
 
 
     
     
     
     
 
Col.lecció de Ràdios Antics, Porqueres
Col.lecció de Ràdios antics, Porqueres

La historia dels receptor de radio es remunta a l’any 1920 tot i que molts anys enrere la investigació sobre les ones i camps electromagnètics va ésser la base a partir de la qual va poder néixer la ràdio.

Els primers aparells de diode de galena, es van caracteritzar per la seva senzillesa i mides reduïdes, però amb l’inconvenient que havien d’escoltar-se amb auriculars i el seu camp de recepció era força reduït. Més tard van ésser substituïts pels de vàlvules de buit, pel transistor i finalment pels circuits integrats.

La col·lecció d’en Robert Deulofeu, disposa d’un bon nombre d’aparells de ràdios de totes les èpoques a partir dels esmentats receptors de galena.

Col.lecció de ràdios antics, col.lecció Robert Deulofeu Canals, Porqueres  
 
 
   
   
   
 
Pals Radio Station Museum

El museu virtual de Radio Liberty, dissortadament no es pot visitar en la realitat, perquè no existeix.

Únicament es pot visualitzar a través de la seva pàgina web amb varies descripcions i material audio-visual que recull diferents parts, èpoques, components, instal·lacions, equipament entre molts altres històries i anécdotes.

Radio Liberty fou una emissora nord-americana de propaganda anticomunista, dirigida bàsicament a la URSS. La primera emissió va ser el 23 de març de 1959. Sense cap sentit després de la Guerra Freda, en el 2006, després de 48 anys, tancà les portes. Tot el material fou destruit.