Col.lecció Escubedo-Garcis, Palol de Revardit

 
TEMÀTICA
museuS DEL CINEMA I LA FOTOGRAFIA
PUBLICITAT
       
 
CINEMA I FOTOGRAFIA
ESPAI TEMÀTIC
Academia del Cinema de Catalunya
Veogaudi
Associació Catalana de Fotografia
AFC
Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya
 
 

El cinema i la fotografia són dos aspectes molt presents en la societat actual, que de fet ni un ni l’altre han estat deixats mai de banda des de la seva creació. A més, tots dos han tingut en comú dos camps; d’una banda l’art en sí mateix i l’altre, els equips i efectes que s’han utilitzat per tal de plasmar aquest art, ja sigui de forma estàtica pel que fa a la fotografia, o dinàmica quan es parla de cinema.

El cinema des d’aquell 28 de desembre de 1895 quan els germans Lumière van projectar públicament la sortida d’obrers d’una fàbrica Lyon, la demolició d’un mur, l’arribada d’un tren i la d’un vaixell sortint del port, o la fotografia que arranca oficialment a l’any 1839, en l’aparició del primer procediment fotogràfic, nomenat daguerreotip de la mà del francès Louis Daguerre, d’ençà fins actualment les dues disciplines han estat presents i de manera molt important en la vida i la història de la humanitat, mostrar la seva gent, els moments històrics o simplement els monuments o espais terrestres entre molts altres aspectes.

El més important i únic museu dedicat integrament a les imatges i al cinema en general, és el Museu del Cinema de Girona. Amb tres plantes i un entresol. Amb un gran nombre de sales, de forma acurada i didàctica s’exposa la història del cinema i les imatges en moviment, tant des del punt de vista de l’art, com de la tècnica. El museu nascut a partir de l’àmplia col·lecció del santperenc Tomàs Mallol i Deulofeu, realitza al llarg de l’any una àmplia i dinàmica activitat relacionada amb moltes àrees del cinema.

 
Museu del Cinema, Girona

El Museu del cinema presenta un interessant recorregut pel món de les imatges i dels estris que el van fer possible. És una col·lecció molt complerta, interessant i ben exposada. També s'hi fan projeccions i visites guiades.

En la botiga hi ha un bon sortit de llibres, pel·lícules i objectes relacionats amb el món del cinema. En el mateix edifici hi ha l'Institut d'Estudis. Pels amants de les imatges i el cinema, és una visita obligada, val la pena. El museu mensualment fa gran quantitat d'activitats.

Museu del Cinema, Girona  
 
   
 
   
   
 
Palau Solterra, Fundació Vila Casas

Espai de fotografia contemporània ubicat en un edifici d’arquitectura civil del segle XV, residència de diferents famílies nobles de la població, entre elles el primer marquès de Robert i comte de Torroella.

Amb decoració renaixentista i noucentista, el Palau Solterra de Torroella de Montgrí conté el fons de fotografia contemporània nacional i internacional de la Fundació Vila Casas. A través de la multiplicitat de lectures que suggereix la col.lecció, l’espectador inicia un itinerari obert i plural per les diferents dependències que integren el museu.

A més, el Palau Solterra disposa de sales on es presenten exposicions temporals de fotografia, pintura o escultura i d’un auditori, on es celebren cicles de conferències.

 
 
 
     
     
     
 
Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit
Col.lecció Escubedo-Garcia

Impressionant col·lecció d'aparells de la ciència i la tècnica. Una col·lecció feta amb amor i passió per Antoni Escubedo Molins i la seva senyora Mª Assumpció Garcia. Els seus autors, li donen el nom de "Sensacions a l'entorn de la ciència".

Mostra un ventall d'enginys i elements, que ajuden a descobrir part de l'evolució tecnològica dels darrers segles, permetent el coneixement dels misteris sorprenents de la Ciència.

Un entorn apassionant i diferent en el qual la realitat conviu amb la fantasia. El món de l'electricitat, el cinema, la mineralogia, la llum, el so, la imatge, la mecànica, la música, les telecomunicacions, la fotografia, la rellotgeria i un llarg etcètera i són presents.

Col.lecció Escubedo-Garcia, Palol de Revardit  
 
 
   
 
   
 

• Per a contactar o sol.licitar reserves, també es pot fer a través de:

AJUNTAMENT DE PALOL DE REVARDIT
Plaça de l'Ajuntament, s/n
Tel. 972.594.448 - Fax.972.594.561 - correu - web
17843 - PALOL DE REVARDIT

El museu de la Col·lecció Escubedo-Garcia, es de caire particular i per tant, no està sotmès a un horari ni pagament de cap tipus d'entrada per a poder-lo visitar. Simplement cal fer una reserva prèvia, concretant dia i hora de visita i el nombre de persones. No s'admeten grups nombrosos ni visites que no tinguin un interès real, ja sigui d'aprenentatge o coneixement pel món tècnic i científic. Es un museu de gran interès per a: professors d'instituts o FP, estudiants (majors de 12 anys), mestres de tots nivells, professors i estudiants universitaris, professionals o simplement persones amb interès i inquietuds pel món tècnic i científic.