Espai del Via Crucis, Sant Hilari Sacalm

 
TEMÀTICA
MUSEUS DE COSTUMS I TRADICIONS POPULARS
PUBLICITAT
       
 
COSTUMS I TRADICIONS
ESPAI TEMÀTIC
 

Les comarques gironines com molts altres llocs, tenen una gran quantitat de costums i tradicions que es distribueixen a tots els racons i poblacions del seu territori. De tota manera, la gran majoria no es reflexa aquesta costum o tradició del territori en una exposició o museu on s’aglutinin els objectes i panells informatius que expliquin i donin fe d’una activitat arrelada a un indret o població.

Una d’aquestes tradicions molt present a les comarques gironines, són les processons de Setmana Santa que es celebren a moltes poblacions, ja sigui com a processons o representacions teatral a l’aire lliure o en espais teatrals.

Al marge de l’activitat o sentit religiós de les jornades, hi ha un fet o activitat molt arrelada, que són els Maniples de Manaies, unes formacions de gran vistositat que recorden a les legions romanes, i que acompanyen les processons de Setmana Santa, però a vegades també altres com les de Corpus. L’exposició més acurada on es pot veure tota la vestimenta i material és l’exposada a Can Rovira de Sant Hilari Sacalm, població de gran tradició.  

 
Museu Guilleries, Can Rovira, Sant Hilari Sacalm
Museu Guilleries, Can Rovira, Sant Hilari Sacalm

Can Rovira és una casa pairal dins el nucli de Sant Hilari i que data del 1692, que és oficina de turisme i a més una extensió del Museu Guilleries.

Disposa d’espais d’exposicions temporals i també de permanents. Pel que fa a les sales permanents hi ha quatre seccions: Sales del Bosc, Exposició de Diorames, Balneari d’aigües mineromedicinals de l’antic Balneari de Sant Hilari i exposició d'equipaments del Via Crucis Vivent.

Museu Guilleries, Can Rovira, Sant Hilari Sacalm