La Casa Màgica, Santa Cristina d'Aro

 
TEMÀTICA
museuS dE La mÀgia i Il.LUSIONISME
PUBLICITAT
       
 
MÀGIA I IL.LUSIONISME
ESPAI TEMÀTIC
SEI
 

La història i la contextura de la màgia és quelcom que té una extensió tal, que es fa molt difícil de definir en poques paraules, ja que des de temps ancestrals, la màgia ha incidit de forma molt important i ha estat nucli de la cultura, ocultisme o tradicions en molts de pobles.

Tanmateix, el context de màgia en aquest cas, es centre més sobre el concepte d’art escènic o espectacle, on l’actor, en aquest cas el mag, desenvolupa tot un seguit d’habilitats de gran ingeni, que a través d’una sèrie d’efectes i aparences, fa i porta a terme tot un espectacle esbalaïdor, d’il·lusió i admiració alhora. Per tant, potser seria més adients quan es parla d’aquest tipus de màgia a parlar més d’un espectacle d’il·lusionisme.

L’únic museu dedicat a aquesta disciplina a les comarques gironines és el Museu de la Il·lusió i la Curiositat, també coneguda com la “Casa Màgica”, on s’exposa tot un món i vida dedicada a l’il·lusionisme de la mà d’en Xavier Sala Costa, conegut popularment com a “Xevi” o “Il·lusionista Xevi” a Santa Cristina d’Aro. El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, també disposa d’un petit espai dedicat al món de la il·lusió.

 
La Casa Màgica

És un museu únic existent d'aquesta temàtica, no tan sols a Catalunya, sinó a la resta de l'Estat. Més conegut com: "La Casa Màgica", s'ubica en una masia catalana construïda a l'any 1850.

S'hi exposen elements del món de la màgia i la il·lusió com: autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferents èpoques, pintures, baralles de cartes, tarots, llibres, objectes curiosos i fotografies.

Una important col·lecció recollida per l'il.lusionista internacional XEVI durant la seva llarga trajectòria artística arreu del món.

 
 
     
     
     
     
 
Museu del Joguet de Catalunya, Figueres

El Museu del Joguet de Catalunya està situat en el centre de Figueres. Fou inaugurat al 1982 i compta amb el Premi Nacional de Cultura 1999. Són prop de 4.000 peces que s'esposen de forma ordenada i agradablement ben decorat i il·luminat.

De fet, hi ha representat tot el món de la joguina i la il·lusió, on moltes de les peces exposades van ésser de diferents personatges com: Salvador Dalí, Joan Brossa, Quim Monzó, Federico Garcia Lorca. El museu disposa d'una sala audiovisual on es poden contemplar divertits films, i d'una botiga temàtica on de ben segur ningú pot passar-hi sense comprar quelcom.