Parc Art, Cassà de la Selva

 
TEMÀTICA
PARCS D'ART I ESPAIS oberts
PUBLICITAT
       
 
PARCS D'ART
ESPAI TEMÀTIC
Forum de les Arts i del Patrimoni
 

Els espais d’art són terrenys condicionats per tal que les obres d’art, principalment escultures puguin ésser vistes en un entorn natural i a l’aire lliure, amb element complementaris com puguin ésser petits estanys o vegetació especial.

L’inclusió dels arc d’art a GIROMUS com poden ésser també els espais de l’ecosistema, jardins botànics o de biologia animal, obeeix al fet com en altres apartats s’especifica, que no és segueix un criteri oficial a l’hora de classificar els espais d’aquest portal com a museu, sinó que es busca una classificació més popular i sobre tot, que puguin ésser espais d’aprenentatge, curiositat o ampliació del coneixement per gent de totes les edats.

Es valora no únicament la inclusió dels espais obert d’interès per si mateixos, sinó, on algun organisme o entitat, i també el mateix parc d’art, realitzi visites guiades o exposicions temàtiques, per tal de donar a conèixer l’espai en concret, així com el seu contingut d’interès artístic i cultural, i apropar l’art a sectors no tan coneixedors.

 
Parc Art, Cassà de la Selva

En un marc incomparable de verdor, aigua, plantes i flors, el Parc Art ofereix una visió de simbiosi entre el treball de l'artista i la natura.

A partir de diferents recorreguts, el visitant pot anar gaudint d'un bon nombre d'obres d'art contemporani, les quals estan perfectament identificades tant pel que fa a l'any de la seva creació com del nom de l'artista.

En conjunt el Parc ofereix una espai que de forma relaxada i sense presa, es poden contemplar les obres i descansar si ve de gust en algun dels seus indrets podent gaudir alhora, d'un natural i obert espectacle de colors i formes.

Parc d'Art, Cassà de la Selva  
 
   
   
   
   
 
Bosc de Can Ginebreda, Porqueres
Bosc de Can Ginebreda

El Bosc de Can Ginebreda és un parc escultòric a l'aire lliure situat en un paratge frontera entre el Pla de l'Estany i Garrotxa. L'accés és per la carretera GI-524 que va de Banyoles a Olot per Santa Pau.

En un entorn agradable, ben conservat d'una superfície de 4 Ha. farcida de roures, alzines, pins, ginebres, cirerers d'arboç i grèvols entre altres, l'escultor Xicu Cabanyes exposa la seva obra. Una obra atrevida, avantguardista i poc corrent, admirada per uns i criticada per altres.

Un conjunt d'escultures immerses en la verdor del bosc, on l'art i la natura formen una simbiosi d'imaginació.

Bosc de Can Ginebreda, Porqueres  
 
   
   
   
   
 
Museu Ratpenat

En Josep Almar i Pujol que és d’artífexs, amb l’ajut de la seva filla Marta, de la col·lecció Ratpenat, és un punt equidistant entre l’artesania i l’art.

Es podria dir que és la simbiosi o la sinèrgia entre les dues disciplines, tan pròpies de les persones que no únicament tenen el do de la capacitat i la perseverança, sinó que cal haver nascut amb aquesta aptitud traçuda tant inherent.

En la col·lecció es podrien diferenciar tres parts: les escultures o art escultòric, les peces artesanes treballades en una escala en miniatura amb un detalls esfereïdors i, tot un conjunt d’atuells, la majoria dedicats al mar i a la barca.