Exposició de Diorames del Monestir de Solius, Santa Cristina d'Aro

 
Santa Cristina d'Aro
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 

El terme municipal de Santa Cristina d'Aro és un terreny molt forestal amb extensos boscos de pins, roures i sureres, tot i que manté una àmplia superfície dedicada a l’agricultura. La indústria emmarcada en el suro i materials de construcció forma part de la economia del municipi també, però una font important és el sector turístic.

Fa anys el municipi es va veure ampliat quan va integrar altres municipis confrontants més petits, com Romanyà de la Selva, Bell-lloc i Solius. El primer conegut pels seus monuments megalítics i l’últim per la presència del monestir cistercenc.

El seu territori arriba fins la costa, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, amb tres cales: cala Canyet, Platja de Canyet i cala del Senyor Ramon, tot i que no disposa d’una carretera interior, sinó que cal anar per la GI-682 que voreja la costa

 
 
         
         
         
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
La Casa Màgica, Santa Cristina d'Aro

És un museu únic existent d'aquesta temàtica, no tan sols a Catalunya, sinó a la resta de l'Estat. Més conegut com: "La Casa Màgica", s'ubica en una masia catalana construïda a l'any 1850.

S'hi exposen elements del món de la màgia i la il·lusió com: autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferents èpoques, pintures, baralles de cartes, tarots, llibres, objectes curiosos i fotografies.

Una important col·lecció recollida per l'il.lusionista internacional XEVI durant la seva llarga trajectòria artística arreu del món.

 
 
     
     
     
     
 
Exposició de Diorames, Monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius

L'exposició de pessebres que es pot visitar tot l'any, està emplaçat en una part del monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius.

Va començar a l'any 1970 amb l'escena del Naixement, de mans del germà Fra Gilbert Galceran i Famadas, monjo de Solius, que ja tenia exposicions de pessebres a Roma i a l'abadia d'Hauterive, prop de Friburg a Suïssa.

A través de quasi 40 diorames, es mostra la vida de Jesús de forma cronològica dins un marc de genialitat artística i d'obres pessebrístiques de gran bellesa, farcides de detalls i amb un acurat treball artístic.

Exposició de Diorames, Monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius