Porqueres
       
 
Banyoles
Camós
Fontcoberta
Palol de Revardit
Serinyà
Vilademuls
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Ripollès
Selva
 
 

Porqueres conjuntament amb Banyoles, són els termes municipals que delimiten l’Estany de Banyoles dins el seu territori. La part pertanyent a Porqueres és la més verda i frondosa i on es situen la majoria dels estanyols i recs que vessant al llac, mentre que Banyoles és la part on hi ha els rec que desaigüen el llac.

La imatge més coneguda del municipi és l'església de Santa Maria de Porqueres, un magnífic exemplar romànic del s.XII d’una sola nau i un absis trilobulat per tres arcs de ferradura amb capitells de temàtica vegetal.

La població de Porqueres està molt dispersa pel municipi i el formen en total set nuclis urbans: Porqueres, Merlant, Usall, Pujarnol, Miànigues, les Padreres i Mata.

Porqueres  
 
   
   
   
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Bosc de Can Ginebreda, Porqueres
Bosc de Can Ginebreda

El Bosc de Can Ginebreda és un parc escultòric a l'aire lliure situat en un paratge frontera entre el Pla de l'Estany i Garrotxa. L'accés és per la carretera GI-524 que va de Banyoles a Olot per Santa Pau.

En un entorn agradable, ben conservat d'una superfície de 4 Ha. farcida de roures, alzines, pins, ginebres, cirerers d'arboç i grèvols entre altres, l'escultor Xicu Cabanyes exposa la seva obra. Una obra atrevida, avantguardista i poc corrent, admirada per uns i criticada per altres.

Un conjunt d'escultures immerses en la verdor del bosc, on l'art i la natura formen una simbiosi d'imaginació.

Bosc de Can Ginebreda, Porqueres  
 
   
   
   
   
 
Col.lecció de Ràdios antics, Porqueres

La historia dels receptor de radio es remunta a l’any 1920 tot i que molts anys enrere la investigació sobre les ones i camps electromagnètics va ésser la base a partir de la qual va poder néixer la ràdio.

Els primers aparells de diode de galena, es van caracteritzar per la seva senzillesa i mides reduïdes, però amb l’inconvenient que havien d’escoltar-se amb auriculars i el seu camp de recepció era força reduït. Més tard van ésser substituïts pels de vàlvules de buit, pel transistor i finalment pels circuits integrats.

La col·lecció d’en Robert Deulofeu, disposa d’un bon nombre d’aparells de ràdios de totes les èpoques a partir dels esmentats receptors de galena.