Museu Municipal i Antiga Farmàcia, Llívia

 
Llívia, Cerdanya
       
 
Alp
Das
Llívia
Meranges
Puigcerdà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Llívia, Cerdanya

Amb el Tractat dels Pirineus de 1659 es posava fi a la “Guerra dels Trenta Anys” i una de les conseqüències fou la cessió a França del Comtat del Rosselló i part de la Cerdanya.

En el tractat figurava el traspàs de pobles a França, però Llívia havia obtingut el títol de “Vila” per part de Carles V a l’any 1528, i per tant, no tenia rang de poble i no podia ésser inclòs en aquesta cessió.

D’aquesta manera, a l’any 1660 es va fer el “Tractat de Llívia” que definia els 33 pobles que passaven a la sobirania de la corona francesa, mentre que el municipi de Llívia quedava sota la sobirania de la corona espanyola amb la condició de que no fos fortificada.

Llívia, Cerdanya  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu Municipal, Llívia
Museu Municipal, Llívia

Abans d’entrar a la farmàcia Esteva, la peça clau del Museu Municipal, farem un passeig per la història, més que rellevant, sense interrupció des del neolític fins als nostres dies, de la Vila de Llívia a través de les peces arqueològiques i documentals que se’ns han conservat, alguna de ben sorprenent i curiosa.

A l’espai dedicat a la farmàcia Esteva, una de les més antigues i de més renom internacional d’Europa, els seus materials ens transporten a les apotecaries dels segles XVII, XVIII, XIX i principis del XX i ens permeten conèixer, de la seva mà, l’evolució d’aquestes oficines de farmàcia. Des d’inicis del segle XVIII, la nissaga de farmacèutics Esteva va regentar aquesta oficina i, per aquest motiu, per haver anat passant de pares a fills, de professional de la farmàcia a professional de la farmàcia, se’ns han conservat els seus cordialer, caixes policromades, pots morters... i una excel·lent biblioteca farmacèutica que són testimonis dels canvis materials, científics, tècnics i també de les idees que conduïren a la modernitat.

Museu Municipal i antiga farmàcia de Llívia