Agullana
Albanyà
Cadaqués
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Palau Saverdera
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
Capmany

El municipi de Capmany presenta un orografia accidentada envoltat per diferents serres, tals com la Comunera, la Blanca, la dels Estanys, la Solana o la serra de l’Horta entre d’altres. Està limitat per set municipis: Agullana, La Jonquera, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Masarac, Biure i Darnius. El riu més important del municipi és el riu Llobregat, afluent directe de La Muga, i dins el seu municipi té dos veïnats: Bosquerós i La Vall.

El municipi amb una superfície de 26,4 Km2 està bàsicament dedicat a la vinya, essent un dels centres més importants de la producció vinícola de la comarca, disposant també de indústries que treballen amb cura i qualitat els vins que surten del raïm dels seus ceps.

Capmany  
 
 
   
 
   
       
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Museu de les aixetes, Capmany

A l'entorn d'unes 4.000 aixetes de tots tipus, mides i formes, són exposades en aquest museu privat que forma part d'aquesta empresa familiar vinícola de l'Alt Empordà, on pràcticament la totalitat són diferents pel fet que van ésser al llarg del temps fetes a mà.

A part de l'exposició d'aixetes, també es poden contemplar diferents estris, materials i eines lligades a l'elaboració del vi, com també treballs fets de forma artística en troncs d'arbres. En dependències diferents es poden visitar, la bodega i la sala de degustació i tast. Tot plegat en un entorn agradable i ben decorat, per mostrar l'ampli i selecte món del vi.

 
 
   
   
   
   
 
Museu del Vi Racosind, Capmany

En el museu es recullen tot una sèrie d'estris, maquinària i elements vinculats al cultiu, elaboració i fabricació del vi. El museu és particular i pertany als Cellers Santamaria,s.l. de tradició familiar per les línies Cusí i Artizà des de temps immemorials, on cal fer esment de Gregori Artizà (1839-1921), que fou destacat viticultor i enòleg.

El Gran Recosind és el seu producte estrella emmarcat dins els vins nobles de criança, en concret el cabernet sauvignon. El museu a part de la pròpia vinculació amb el vi, hi són exposats documents i objectes familiars procedents de varies generacions.