Museu Rural de Can Caussa, Palau-saverdera

 
Palau-saverdera
       
 
Agullana
Albanyà
Cadaqués
Capmany
Castelló d'Empúries
Darnius
Figueres
Garriguella
La Jonquera
La Selva de Mar
L'Escala
Llançà
Pau
Peralada
Portbou
Roses
Torroella de Fluvià
Vilabertran
 
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 

L’eslògan que defineix la població de Palau-saverdera es, “El balcó de l’Empordà”. Certament aquesta població situada en la mateixa baldana que remunta cap a la Serra de Rodes, és un indret especial per a poder contemplar tota la plana de l’Empordà o al menys, quasi tot l’Alt Empordà.

Una part del terme municipal està situat dins dels parcs naturals del Cap de Creus al nord i dels Aiguamolls de l’Empordà al sud. A més de disposar diverses zones naturals protegides per la Xarxa Natura 2000; una directiva que vetlla per a garantir la biodiversitat mitjançant la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres en el territori europeu dels Estats membres.

Palau-saverdera  
 
         
         
         
 
   
 
Video Mapa Informació Temps
 
Museu Rural Can Caussa, Palau-saverdera
Museu Rural Can Caussa, Palau-saverdera

Durant un bon nombre d’anys, paciència i sabent buscar i trobant, en Francesc Caussa i Casanovas ha anat reunint un bon nombre d’objectes de gran valor per a conèixer de prop com era la vida dels nostres avis i quins eren els estris i eines que empraven en el seu dia a dia.

Molts d’aquests objectes avui ens semblen irrisoris i certament complicats i laboriosos de fer anar, però és el que hi havia en aquell temps i que de fet, tot i que alguns ja han passat a la història com el mateix entorn en que servien, altres han estat el preludi  i fonament de molts dels objecte o aparells que avui amb tota normalitat utilitzem.

Museu Rural Can Caussa, Palau-saverdera  
 
     
     
     
     
 
Parc Neolític de Ca N'Isach, Palau-saverdera

El poblat neolític de Ca n’Isach, és una planta museïtzada d’un poblat neolític, situat en el marge esquerra del Riutort en la urbanització de Can Isaac, que va ésser descobert a l’any 1987 i on s’hi ha treballat d’ençà per a conèixer més dades sobre l’assentament.

No havia estat en el seu temps un gran poblat, ja que segons els estudis portats a terme fins ara detecten la presencia de quatre cases subrectangulars en forma d’U i situades de forma aparellada.

Actualment s’hi ha fet una cabana reconstruïda que serveix per a mostrar el tipus de vida que feien els seus pobladors.