Museu de la Pesca, Palamós

 
Palamós
       
 
Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palau-sator
Pals
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Palamós

Els orígens daten del 2100-1500 aC en espais a l’entorn del dolmen de Montagut i el poblat iber a la platja de Castell. Tanmateix, una data significativa fou l’any 1279 quan el rei Pere el Gran va atorgà a la població els privilegis continguts en la “Carta Pobla”. L’any 1543 va ésser destruïda pel corsari turc Barba-rossa, i el 1652 es va repetir una desgracia, però en aquest cas per la pesta.

Avui es ciutat oberta al turisme, al comerç, a la restauració, la pesca i els esports marítims. El port pesquer que té els seus orígens al s.XVI fou profundament remodelat a l’any 1912, i avui no únicament és nucli de gran activitat pesquera, sinó també de creuers que hi fan estada.

Disposa de dos ports nàutics, Club Nàutic Costa Brava i  Port Nàutic Marina, aquest últim inaugurat a l’any 1992 sota el Padró.

 
 
     
     
     
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de la Pesca, Palamós

El museu és un espai ample, ben il·luminat i ordenat on el visitant pot gaudir d'un gran nombre d'elements, enginys, singularitats del mar i de la pesca en particular.

Està situat en un indret immillorable i viu, com és el mateix port de Palamós.

Aquesta vivacitat es fa patent ja no únicament a l'interior del museu, sinó que el visitant un cop a fora, pot seguir contemplat un altre museu, el del treball de la gent del mar, que es materialitza quan es veuen arribar a port les barques de pesca, quan en la llotja es vent el peix o quan es dona un passeig pels voltants.

 
 
   
 
 
   
 
Espai del Peix, Palamós
Pendent de visitar
 
 
 
   
 
 
 
Museu Parroquial, Palamós
Museu Parroquial, Palamós

Petit espai situat dintre de la mateixa església de Santa Maria de Palamós.

Una mostra dividida en diferents peces artístiques on hi destaquen diferents canelobres, calzes i copons, així com una creu processional del s. XVI i dues imatges: la Mare de Déu del Roser del s. XVII i Sant Joan Baptista, del s. XVII.

El museu parroquial de Palamós, està dedicat i porta el nom de Mossèn Pau, que fou el guardià durant molts anys de la col·lecció.

Museu Parroquial, Palamós  
 
     
     
     
     
 
 
Sealju