Calonge
Castell d'Aro
Corçà
La Bisbal d'Empordà
La Pera
Palafrugell
Palamós
Palau-sator
Pals
Santa Cristina d'Aro
Torrent
Torroella de Montgrí
Ullastret
Alt Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
ESPAI TEMÀTIC
 

Diuen que el nom de Sant Feliu li ve de que, des del promontori del Guíxols fou llençat al mar Sant Feliu l'Africà, amb una corda lligada al coll que subjectava una roda de molí.

A partir del 1880, s'inicia la millor etapa del suro, amb una gran expansió urbana. El 1892 va inaugurar-se el ferrocarril de via estreta entre Sant Feliu de Guíxols i Girona. El 1902 Sant Feliu va rebre el títol de ciutat i dos anys després, el 1904, començaren les obres del port, la primera pedra del qual, fou posada pel rei Alfons XIII en el transcurs de la seva visita a Sant Feliu.

La ciutat té molts indrets indispensables que calen una visita: les rambles, el passeig marítim, el promontori, el monestir benedictí, la cala Ametller o Sant Elm entre altres.

 
 
     
     
     
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu d'Historia de la Ciutat, Sant Feliu de Guixols
Museu d'Historia de la Ciutat, Sant Feliu de Guixols

El museu d'història de Sant Feliu està situat en l'edifici de l'antic monestir benedictí de la població. Un edifici que té els seus orígens en el s.X que fou construït damunt restes de construccions romanes.

Hi ha un bon nombre d'elements arquitectònics de tipus romànic com són la porta Ferrada i les torres del Fum i del Corn. També hi és present l'art gòtic on hi destaca l'arc de Sant Benet, una construcció del s. XVIII.

El museu és multi temàtic i engloba diferents disciplines tals com: Sala dedicada a arqueologia, sala dedicada al pintor Josep Alberti, l'Espai del metge i la salut rural i sala de la indústria del suro.

Museu d'Historia de la Ciutat, Sant Feliu de Guixols  
 
 
 
 
   
 
Museu d'Història de la Joguina
Museu d'Història de la Joguina

Amplia exposició de joguines de tot tipus que s'exposen de forma acurada i ordenada a través de varies sales temàtiques, en tres plantes: La dedicada a les joguines de llauna, als trens, a la fusta, al teatre, als jocs de taula i a les joguines de plàstic.

Fins i tot, disposa malgrat no ésser una joguina pròpiament dita, d'una sala dedicada al terror.Tot un conjunt d'elements d'espavent, donats per l'ajuntament de Barcelona i que havien estat en el Parc d'atraccions de Montjuïc.

El museu es troba situat en un edifici catalogat dins el Patrimoni Arquitectònic, molt ben conservat i amb elements tant arquitectònics, com complements de gran bellesa.

Museu d'Història de la Joguina  
 
     
     
     
     
 

El Museu Irla es un petit recull de la vida tan familiar, industrial com política portada a terme per part d’en Josep Irla i Bosch, nascut a Sant Feliu de Guíxols el 24 d’octubre de 1876 i que morí a Saint Rafael, poblet de la Provença en la Costa Blava el 19 de setembre de 1958, com a ex-president de la Generalitat de Catalunya, donat que el 1954 per raons familiar i de salut havia renunciat en favor d’en Josep Terradellas.

El Museu Irla depèn de la Fundació Josep Irla, que és la responsable de la seva gestió com de la organització de diferents activitats relacionades amb Josep Irla.

Fundació Josep Irla  
 
     
     
     
     
 
Centre d'Art, col.lecció de pintures Carmen Thyssen-Bornemisza
Centre d'Art, col.lecció de pintures Carmen Thyssen-Bornemisza

Després de molts anys d'ésser un projecte o un anhel per a la població de Sant Feliu de Guíxols, l'Espai d'Art - Col·lecció de pintura catalana Carmen Thyssen-Bornemisza ha passat finalment, ésser una realitat amb un avantprojecte arquitectònic real que possiblement es comenci a fer realitat d'aquí uns anys.

L'avantprojecte contempla la creació d'un espai d'edificis culturals a l'entorn principalment del monestir benedictí i de l'antiga fàbrica surera Serra Vicens, a més d'espais enjardinats i zones per a vianants, fet que comportarà també una important remodelació d'aquesta zona urbana.

Actualment, al no disposar d'un lloc d'exposició permanent, es porten a terme diferents exposicions en espais del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

 
 
     
     
     
     
 
Museu de Plaques de Cava i Champagne

Creada i dirigida per la família de Josep Albó, la fundació-museu té com a finalitat principal posar a l'abast del públic de Sant Feliu de Guíxols i dels visitants de la ciutat una nova oferta cultural i turística que permeti a tothom descobrir un món, el del cava i les plaques, potser no gaire conegut però interessant, engrescador i molt enriquidor.

L'exposició es presenta en un ambient molt ben decorat i agradable, on de forma ordenada i rigorosament organitzada hi ha les diferents parts i objectes que conformen aquest món del cava i del xampany.

 
 
     
     
     
     
 
Espai del Metge i al Salut Rural
Espai del Metge i al Salut Rural

El museu disposa d'uns amplis espais dedicats a la figura del metge, fent una especial incidència en tot el relacionat amb l'àmbit rural. Es un espai que fa una clara al·lusió a la figura del Dr. Martí Casals Echegaray, metge rural de Santa Cristina d'Aro, Castell d'Aro i Platja d'Aro, així com de totes les masies de l'entorn, a més de tenir la seva residència i un consultori a Sant Feliu de Guíxols.

Forman la col.lecció 850 peces, on 224 objectes no són utillatge mèdic en sentit estricte, sinó que es tracta de mobiliari i estris de despatx, consulta, vestimenta, equipatges o fins i tot medis de transport. També disposa d’objectes d’altres metges cedits per la família del Dr. Blasco.

Espai del Metge i al Salut Rural  
 
     
     
     
     
 
El Tinglado, Sant Feliu de Guíxols
El Tinglado, Sant Feliu de Guíxols

Dins l’espai del Tinglado del Port de Sant Feliu de Guíxols, hi ha dues parts clarament diferenciades. Per una banda una àmplia exposició i detallada informació que parla sobre el tren de via estreta que anava des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols, concretament des de l’estació de Girona, davant l’edifici de la Farinera fins el tinglado del port. Una línea inaugurada el 29 de juny de 1892 i que va està activa fins el 10 d’abril de 1969,  concebuda pel transport de mercaderies, sobre tot suro i també de persones.

L’altre espai està dedicat principalment a l’esport de la bicicleta en la seva modalitat BTT. Es fa referència de manera explicita a  les vies verdes i en particular a la Ruta del Carrilet II del Consorci de  les Vies Verdes operatiu des de l’any 2000 per a vianants i bicicletes.

Es un centre de concentració i celebració de moltes activitats esportives, ja no únicament a l’entorn de la BTT sinó d’altres com de tipus nàutic o lligats a altres medis de transport com son les motos.

El Tinglado, Sant Feliu de Guíxols  
 
 
     
     
     
 

El Museu del Salvament Marítim és una entitat que depèn del Museu d'Història de la Ciutat. Està situat en el puig conegut amb el nom de " Punta dels Guíxols", en la zona propera al Port i Club Nàutic de Sant Feliu. Un paratge ideal i entorn de marcada visió marítima.

L'edifici en realitat fou l'antiga estació de salvament de nàufrags de Sant Feliu de Guíxols. L'entitat coneguda com a "Sociedad Española de Salvamento de Náufragos" n'era la dipositària de l'edifici conjuntament amb tot un equip de material i humà, per a poder intervenir en qualsevol cas de desgràcia de tipus marítim.

Museu del Salvament  
 
     
     
     
     
 
Museu Ratpenat, Sant Feliu de Guíxols

En Josep Almar i Pujol que és d’artífexs, amb l’ajut de la seva filla Marta, de la col·lecció Ratpenat, és un punt equidistant entre l’artesania i l’art.

Es podria dir que és la simbiosi o la sinèrgia entre les dues disciplines, tan pròpies de les persones que no únicament tenen el do de la capacitat i la perseverança, sinó que cal haver nascut amb aquesta aptitud traçuda tant inherent.

En la col·lecció es podrien diferenciar tres parts: les escultures o art escultòric, les peces artesanes treballades en una escala en miniatura amb un detalls esfereïdors i, tot un conjunt d’atuells, la majoria dedicats al mar i a la barca.

Museu Ratpenat, Sant Feliu de Guíxols